Til bilbanko og åbent hus arrangementet i går d. 18 maj, kunne man fra kl. 14 komme ind og se byggeprocessen i den kommende Bilka i Randers Storcenter.

Hver halve time kunne man komme indenfor og få en rundvisning af en Bilka medarbejder i det 8.600 kvadratmeter store ufærdige lokale. Af disse er de 1.800 bygget til butikken i det område, hvor der i Kvicklys tid var varegård. Hypermarkedet bliver formet som et U, man skal igennem for at nå til kassen, med nogle muligheder for at skære igennem. Alle afdelinger bliver tydeligt markeret, så man aldrig bliver i tvivl om, hvor i butikken man er. Tingene er sektionsopdelt, og det er tydelig skiltet, hvor man finder hvilke ting i hvilken gang.

På rundvisningen var der stillet standere op ca. 15 forskellige steder i hele butikken. Alt sammen for at indikere hvor hver enkelt afdeling kommer til at være. Enkelte steder i butikken er man allerede påbegyndt at sektionsopdele med div. skillevægge og hylder. Alle der er med til at bygge Bilka op fra bunden, får deres sag for.  Et utal af hylder og henved 43.000 hylde skillerum skal sættes op, før det ligner en kampklar butik til varerne, der skal på hylderne.

Det første man kommer til at møde er Kundeservice, personlig pleje, tøj, baby osv. I bunden af butikken kommer der mejeri, slagter, pølsemager, åbent bageri, hvor man kan se, når der bages osv. Videre i butikken kommer en stor vinafdeling, øl, vand, radio/tv, Disneygang, dyremad osv, inden man ender oppe ved de 19 kasser, hvor der sidder en medarbejder og tager imod dig. Du kan også vælge en af de 8 selvbetjeningskasser i stedet.

I slutningen af åbent hus arrangementet var det muligt at få lidt til ganen. Der var sandwich, diverse kager, frugt og sodavand, vand eller et glas rød- eller hvidvin. På en storskærm kunne man se nedrivningsprocessen af det gamle Kvickly og opbygningsstarten af det kommende hypermarked Bilka.

Klokken 16 begyndte Bilkas Bilbanko på parkeringspladsen. Man skulle tilmelde sig for at kunne deltage i denne gratis event, hvor man sad i bilerne og tunede ind på 90,4 MHz, hvor man kunne høre tallene blive råbt op. Der kunne gratis hentes chips, sodavand og badebolde til at underholde sig med. Man fik udleveret 1 sæt plader pr. person og sad i bilerne og lyttede til opråberen.

Der var mange præmier på højkant. B.la. kan nævnes Charbroil grill, tv, bøger, Spiderman ting, my little pony, little petshop, parfume, Caroline Flemming produkter og spc. kaffebryggemaskiner etc.

Måden, man “råber” banko på, var ved at dytte alt, hvad man kunne med hornet. Nogle gange var der flere om buddet, og der måtte slås sten, saks, papir om præmien. Undervejs i spillet var der en konkurrence, hvor man skulle fremtrylle den sjoveste “hat” på hovedet og alle stormede op med alt muligt på hovedet. Vinderen blev en kvinde med et mangefarvet stribet net som hovedbeklædning, og hun løb med 20 billetter til Randers FCs kamp 2. pinsedag på stadion.