Det blev tidligere i dag meldt ud, at det fremover vil koste lokale medier penge, hvis de vil dele artikler eller videoer på Facebooksiden Facebook Randers med næsten 35.000 medlemmer.

Private må stadig dele artikler, men medarbejdere på medier skal betale for at gøre det, fortæller en af administratorerne i gruppen, Kasper Honoré. Ifølge ham har folkene bag gruppen først forsøgt at lave en aftale om et samarbejde med de lokale medier, men det gik i vasken. Det kan koste medier op til 11.000 kroner om måneden at være aktive på Facebook Randers.

– Det har egentlig været en skræmmepris, noget af det. Det dyreste er egentlig fordi, at vi ikke gider, at medierne bare spammer gruppen til med artikler. Det ville være meget federe, hvis Amtsavisen og TV2 (TV2 Østjylland red.) blev enige om, at de kun ville poste én artikel om dagen, og så sørgede de for, at det var den allerbedste, de havde. Så ville gruppens medlemmer ville blive præsenteret for det bedste og ikke bare det hele, siger han.