Torsdag morgen var Randers FC’s administrerende direktør, Henrik Jørgensen, forbi Bo Ørris på Radio Alfa til en snak om, at Randers FC JobAkademi igangsætter et nyt omfattende fritidsjobinitiativ i Randers Kommune med hjælp fra Den A.P. Møllerske Støttefond.

Det er med stor glæde, at Randers FC Jobakademi, der er et datterselskab til Randers FC, i et veletablereret partnerskab med Randers Kommune, Bysekretariatet og Ungdommens Uddannelsesvejledning Randers, kan igangsætte projektet ’Talents of Tomorrow’ som følge af en støtte på knap 5,8 millioner kroner fra Den A.P. Møllerske Støttefond.

Talents of Tomorrow skal hjælpe 136 unge i alderen 13-17 år med at finde et fritidsjob og dermed styrke de unges arbejdsidentitet og kompetencer samt tilknytningen til uddannelsessystemet. Gennem et forløb på 26 uger deltager de unge bl.a. i undervisning, workshops og sociale arrangementer, har individuel vejledning og løser løbende arbejdsopgaver på stadion i Randers. Alt sammen med det formål at styrke de unges faglige og sociale kompetencer, sådan at de kan varetage et fritidsjob.

“De seneste år har vi arbejdet med at hjælpe unge bosat i byens socialt udsatte boligområder med at finde et fritidsjob. Vi har dog set, at behovet for et fritidsjobinitiativ er tilstede i hele Randers Kommune. Derfor er det med stor glæde og stolthed, at vi med bevillingen fra Den A.P. Møllerske Støttefond nu kan etablere dette projekt, som i vores øjne er et nytænkende, håndholdt og helhedsorienteret initiativ. Vi er nemlig helt sikre på, at vi i fællesskab kan gøre en forskel for byens unge,” siger Randers FC’s administrerende direktør Henrik Jørgensen.

Projektet løber fra oktober 2018 og tre år frem og evalueres af analyse- og rådgivningsfirmaet LG Insight.