På lørdag 15. september afholdes Kronjyllands Food Festival for første gang. Det sker på Mellerup Efterskole

 

Der er tilmeldt mere end 30 forskellige stande og aktiviteter til Kronjyllands første Food-Festival. Standene er fra Landsbyklyngen Kronjyllands område og omfatter både spændende mad af forskellig karakter, drikkevarer, kunsthåndværk bl.a. med billedkunst, glaskunst, keramik, drivtømmer, smykker, hobby vindmøller og pileflet, samt musik og særlige tilbud for børnene. Festivalen foregår fra kl. 10 til 16.

Det er Landsbyklyngen Kronjylland der er initiativtager til denne dag hvor også foreningslivet og Randers Kommune er repræsenteret.

 

Landsbyklyngen Kronjylland

Landsbyklyngen Kronjylland blev etableret for knap et år siden og omfatter de geografiske områder i tilknytning til landsbyerne Albæk, Tjærby, Østrup, Vestrup, Harridslev, Mellerup, Støvring, Tvede, Lindbjerg, Linde, Mejlby, Gimming og Lem samt opland.

”Vi synes selv, at Klyngeområdet er det mest fantastiske sted at bo”, siger formanden for Landsbyklyngen, Knud Pedersen.

”Men for at gøre det endnu bedre at bo i klyngefællesskabet, har vi besluttet at arbejde for flere og bedre udfoldelsesmuligheder for alle uanset alder. Vi har derfor fokus på bl.a. fritidsaktiviteter for alle, alternative bofællesskaber, gode erhvervsmuligheder, tiltrækning af nye beboere og bedre viden om vores område for turister bl.a. i forhold til historie og natur”, fortsætter Knud Pedersen.

”Men ting tager tid, og kun gennem samarbejde kan det lykkes at komme i mål. Ihærdige ildsjæle har allerede givet en stor hånd med at begynde at løbe nye projekter i gang i forhold til bl.a. ”Alternative Bofællesskaber”, ”E-sport for unge”, ”Stisystemer” og ikke mindst ”Food-Festival”, så vi er meget optimistiske for fremtiden”, siger han.

 

Støt op

Første store tværgående projekt drejer sig om ”Food-Festival”.

“Da vi startede projektet havde vi ingen ide om, hvor meget, der rører sig i Landsbyklyngen Kronjyllands fællesskab. Men gennem mund til mund og næsten minutiøs afdækning af, hvad der rører sig i vores landsbyer, er det lykkedes at stable en festival på benene med mere end 30 udstillere og aktiviteter”, fortæller Knud Pedersen.

“Nu håber vi bare, at rigtig mange vil benytte lejligheden til at kigge forbi lørdag 15. september på Mellerup Efterskole. Alle er meget velkommen, og det er gratis at deltage. Der er både mulighed for at blive inspireret til nye fritidsaktiviteter, købe en fødselsdagsgave – eller første julegave og nyde et par hyggelige timer med børnene. Også maven er der sørget for med både spiseligt og drikkeligt.

Mellerup Efterskole har stillet både indendørs og udendørs områder til rådighed for festivalen, så uanset vejr og vind, kan man nyde festivalen”, siger Knud Pedersen.