Din Avis har talt med flere af byens butikker samt citychef Mette Bræmer-Jensen for at høre deres meninger om, hvordan det står til i Randers midtby lige nu. Det samlede indtryk, disse efterlader, er absolut positivt

 

Citychef Mette Bræmer-Jensen lægger vægt på, at Randers Kommune har igangsat en midtbystrategi, som Randers City er samarbejdspartner på.

”Byerne forandrer sig, og det gør handelsmønsteret også. Vi har fokus på at optimere byrum og infrastruktur i bymidten samt digital tilstedeværelse for den enkelte virksomhed, hvilket er vigtigt sammen med den fysiske butik,” siger Mette Bræmer-Jensen.

”Vi tænker på os selv som et center og agerer efter det i forhold til kunderejsen. Vi er kæmpestore, vi har restaurationsgade, vi har et ’latinerkvarter’, vi har bymiljøer og oplevelsesmiljøer. Vi har vores kædebutikker, og vi har rigtigt mange specialbutikker,” siger Mette Bræmer-Jensen og fortsætter:

”Vi vil gerne slå på de oplevelser, vi har inde i byen, og vi arbejder aktivt på at informere potentielle lejere, via ejendomsmæglerne, om, hvor Randers City er på vej hen.”

Randers Cityforening har oplevet 11 procent vækst i antallet af medlemmer, der er ifølge citychefen 10 procent færre ledige lejemål i dag end for bare 6 måneder siden, og indtil dato har der været 147 store og små aktiviteter og events i midtbyen.

 

Mr. samler aktiviteterne

Henrik Ibsen, indehaver af tøjbutikken Mr., siger, at det for ham giver bedst mening at samle aktiviteterne ét sted via fokus på virksomhedens drift, muligheder og onlinehandel, hvorfor han nu slår sin butik i Sct. Mortens Gade sammen med sin butik i Randers Storcenter. Han har været en del af Randers City de sidste 30 år og kunne godt have tænkt sig, at man havde haft mere fokus på at drive byen som et Randers City Center.

”Kontakt de kæder, der ikke er i Randers City og hør, hvad der skal til for, at de kommer,” siger Henrik Ibsen.

 

Ejendomsmægleren

Ejendomsmægler Michael Møller fra EDC Erhverv Trio siger, at han er helt tryg ved, at Sct. Mortens Gade 4, der i dag huser Mr. butikken, er lejet ud igen indenfor tre måneder, når Mr. fraflytter lejemålet.

Og det er også, hvad der sker for andre lejemål, siger han og fortæller om de andre ledige lejemål i midtbyen.

”Vi lejer det ud igen, det skifter bare karakter. Det sker i hele landet. Færre butikker, flere cafeer/restauranter,” forklarer han.

Han fortæller samtidig, at nogle af de lejemål, der måske ser tomme ud p.t., undergår en forbedring, inden de bliver klar til genudlejning.

 

Isenkræmmeren

Isenkræmmer Charlotte Dahl Hansen fra Kop & Kande på Østervold siger, at hun har oplevet vækst de sidste år.

”Jeg har været isenkræmmer i Randers i 32 fantastiske år, som kun har været præget af en stigende omsætning i den positive retning. Vi har haft vækst de sidste 10 år,” siger Charlotte Dahl Hansen.

Charlotte nævner også, at det gælder om at følge med udviklingen, og som noget nyt kan man nu reservere hjemmefra og afhente i butikken. Dette giver god mening – hente varen fra nettet i et skab i en pakkeshop eller hos isenkræmmeren, der faktisk kan hjælpe med råd og vejledning.

Butikken på Østervold blev i øvrigt kåret til årets Kop & Kande butik i 2015, hvilket Charlotte tilskriver sit fantastiske personale.

”Jeg elsker min by Randers og kunne slet ikke forestille mig selv i en anden by. Vi har så meget at byde på. Selv parkeringen i Randers er billig,” siger hun.

 

Apotekeren

Apoteker Bjørn Thorbjørner fra Sønderbros Apotek mener, at på apoteks-området er vi i Randers ofte firstmovers ikke bare i Danmark men wordwide.

”Hvis du vil undgå køen, har vi selvbetjeningskasser. Vi har drive-in i en af Danmarks største byer, hvilket ikke er set lignende, så tak til kommunen for, at vi fik lov at lave det,” siger han.

Bjørn nævner også Sund & Stærk, der er den eneste sundhedsbutik i landet bemandet af sygeplejerske og sundhedsplejersker.

”En unik butik, der kun findes i Randers,” nævner han og giver indtryk af, at det går godt for både apoteket og sundhedsbutikken.

 

B&O og Randers Sport

Michael Thompson fra Intersport/Randerssport i Brødregade har butikker i både midtbyen og i centret.

”Randers har en fantastisk bymidte med muligheder, som centret aldrig vil kunne matche. Vi skal følge kundernes markant ændrede købsadfærd og skabe oplevelser for kunderne i centrum, såvel som i butikkerne,” siger Michael Thompson og fortsætter:

”Vi har stadig butik begge steder, da vi igen har fået en god rentabel butik i Brødregade. Udsøgt service går aldrig af mode.”

Søren Hornemann fra B & O butikken på Rådhustorvet siger:

”Henrik og jeg har haft Bang og Olufsen butikken siden 2003, og vi har ALDRIG overvejet at flytte væk fra midtbyen. I al den tid, jeg kan huske, er der lukket mange butikker hernede, men der er også åbnet rigtigt mange nye. Det sidste års tid er der virkeligt sket meget med ny belysning, byrum og spændende aktiviteter.”

”Jeg tænker, at internettet er den største trussel, men der har vi de sidste par år matchet netpriserne fra sammenlignelige konkurrenter, og til gengæld får kunderne så den lokale service,” fortæller Søren Hornemann og beretter også om stigende omsætning det sidste år.

 

Både storcenter og midtby

Der er ingen tvivl om, at Randers har et flot og godt storcenter, nu også med en god Bilka, der kan holde folk i kommunen. Der er heller ingen tvivl om, at Randers har en flot og god midtby.

Det kan godt være, at der bliver købt mere tøj på internettet, og at en (tøj)butik lukker og bliver til en anden butik/café engang imellem, men de andre oplevelser og butikker er stadig derude. De står klar for os alle til at bruge, og når det kommer til stykket, er det vel ikke så dumt at få lidt service med, når der købes ind.