Der er vist nogen der blev glemt på gårsdagens pressemøde. Dem der passer på vores børn. Hvorfor skal vi ikke række hånden ud og passe på det pædagogiske personale i vores dagtilbud op til jul?

Hvorfor ikke overgå til nødpasning? -Det er da det eneste rigtige.

Smittetrykket er højt. -også blandt personalet i vores børnehaver og vuggestuer.

Presset på vores pædagoger og pædagogmedhjælpere er massivt.

Mange sygemeldinger, krav om tests, og karantæner presser de tilbageværende ansatte mange steder. Samtidig med der stadig er store krav til øget hygiejne og rengøring.

Desuden ser vi ind i en tid, hvor man typisk har sammenpasning på tværs af institutioner i juleferie. Det er skal vi også være obs på.

Det vil betyde at vi blander både børn, forældre og personale på tværs af institutioner. Det går ikke. Det vil være stik imod alle sundhedsanbefalinger.

Efter min mening burde vi genindføre nødpasning i og holde åbent i alle dagtilbud. Selvfølgelig skal der være pasningsmulighed for børn med i forældre i kritiske funktioner. Men alle der kan, bør holde deres små hjemme.

Hvis regeringen ikke vil, må vi se på om det er noget vi kan beslutte lokalt.

Derfor har jeg har netop spurgt ind til mulighederne for at træffe en lokal beslutning om nødpasning, spurgt ind til planer om sammenpasning på tværs af institutioner og også mulighed for at lave et mundbinds krav for forældre i afhentnings- og afleveringssituationen.

Det pædagogiske personale har trukket et kæmpe læs i denne pandemi og passet på vores mindste. – Jeg ser ingen grund til, ikke at passe på dem nu.

 

Ros Lykke Yde

Formand for Socialudvalget

Medlem af Randers Byråd for SF