Efter to sæsoner med aflyste koncerter ser Randers Kammerorkester med stor optimisme frem til igen at møde publikum i koncertsalen i en ny sæson

Randers Kammerorkester byder velkommen til en sæson, hvor store solister som den norske violinist Henning Kraggerud, den danske blokfløjtenist Michala Petri og den svenske jazzmusiker Gundhild Carling optræder sammen med orkestret. Det er festlige nytårskoncerter, hvor glæden og de iørefaldende melodier har hovedrollen, intime kammerkoncerter med fokus på det sublime sammenspil og koncerter, hvor den indre oplevelse kommer til at stå stærkt.

Salg af billetter til sæson 2021-2022 åbner i Værkets billetsalg lørdag den 24. april.

Jubilæumskoncert
Med et corona-års forsinkelse fejrer Randers Kammerorkester torsdag 5. august, at orkestret har eksisteret i 75 år. Den store jubilæumskoncert har den norske verdenssolist Henning Kraggerud som solist i alle fire violinkoncerter fra Vivaldis De fire årstider. Vivaldis mesterværk sættes i relief af Kraggeruds egen komposition – Equinox – der som en parallel til årstiderne beskriver fire tidspunkter på døgnet. Som afslutning på koncerten dirigerer David Riddell Beethovens Symfoni nr. 3.

Slotskoncerter og Festugekoncert
I løbet af sommeren spiller Randers Kammerorkester fire slotskoncerter på Sostrup Slot,  Rosenholm Slot, Ulstrup Slot og Gammel Estrup. Publikum kan se frem til et bredt og populært program, der er beregnet til de gamle og stemningsfulde sale med musik af komponister som Mozart, Vivaldi, Schumann, Haydn og Beethoven.
Et af højdepunkterne i Randers er årets Festuge i august. I samarbejde med Festugen præsenterer Randers Kammerorkester to gratis koncerter. Tirsdag den 17. august spiller Kammerorkestret op til det traditionsrige pensionistkaffebord, hvor sangerne Ivan Pedersen og Karoline Budtz synger sange fra Kai Normann Andersen til The Beatles. Dagen efter onsdag den 18. august optræder orkestret igen sammen med de to vokalsolister på Værkets Amfiscene med en stor buket populære hits fra den rytmiske sangbog.

Nytårskoncert 2022
Randers Kammerorkester går med stor forventning ind i et nyt år med to nytårskoncerter onsdag den 5. januar og lørdag den 8. januar. David Riddell står som sædvanligt på dirigentpodiet, og årets solist er barytonen Teit Kanstrup. Efter en uddannelse ved Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i København og ved den fornemme operaskole ved Royal Academy of Music i London har Teit Kanstrup arbejdet som freelance-sanger i Nordeuropa og USA. På Det kongelige Teater har han bl.a. sunget titelpartiet i Händels opera “Julius Cæsar”.

 

Meget mere musik
Udover jubilæumskoncert, slotskoncerter og nytårskoncert kan man gennem sæsonen blandt andet også opleve blokfløjtenisten Michala Petri, harpenisten Tine Rehling, den svenske multikunstner Gunhild Carling, sange om sorg i Sct. Mortens Kirke samt en rørende musikalsk julefortælling i Sct. Peders Kirke.

Med Maria Badstue som gæstedirigent foran et udvidet Kammerorkester står Beethovens Symfoni nr. 4 og Jeans Sibelius’ suite fra teaterstykket Pelleas og Melisande også på programmet, og som fortæller i historien medvirker skuespilleren Thure Lindhardt.

Man kan også tage med på en rejse med H.C. Andersen sammen med Randers Kammerorkester og foredragsholder Anette Kjær, der spiller og fortæller om den musik, som H.C. Andersen kunne høre på sine mange rejser til København og siden ned gennem Europa til de store hovedstæder.