Christina Kjærsgaard er nu skiftet fra de Konservative over til partiet Østbroen.

Først stillede hun op for Venstre, så Konservative, hvor hun røg ind i Randers Byråd med 1067 personlige stemmer.

Og nu har Christina Kjærsgaard så igen skiftet parti.

»Efter et fremragende KV21 valg for det Det Konservative Folkeparti, hvor vi som kandidater har stået frit i brospørgsmålet, må jeg sande, at der i forbindelse med konstitueringsforhandlingerne og efterfølgende forhandlinger af udvalgsposter, er knapt så højt til loftet i Konservative Folkeparti, som lovet,« skriver Christina Kjærsgaard i en pressemeddelelse.

Hun har nemlig, modsat spidskandidaten Daniel Madié, fastholdt at man skulle undersøge mulighederne for en Østbro.

Men De Konservative har stillet sig bag aftalen om at fastholde Klimabroen og har dermed fået indflydelse og poster i det nye byråd.

»Jeg kan ikke overfor mine vælgere, ej heller overfor mig selv forsvare at underskrive en aftale, som er i direkte modstrid med det, som jeg har sagt og lovet i min valgkamp. Det er uhæderligt,« mener Christina Kjærsgaard,

Hun er derfor en del af partiet Østbroen, hvor Erik Bo Andersen og Peter Kjeldsen blev valgt ind.

Kede af det

»Vi er kede af, at Christina Kjærsgaard har valgt at melde sig ud af Det Konservative Folkeparti. Christina har fået et flot personligt valg, og har i det forgangne år været et stort aktiv for vores parti. Det er derfor med stor beklagelse, at jeg har modtaget udmeldelsen fra Christina Kjærsgaard,« siger Christian Hartmann, der er formand for den konservative vælgerforening i Randers.»Vi har gennem hele valgkampen forsøgt at skræve over begge broer. Vores udgangspunkt har været, at man som konservativ sagtens kan være tilhænger af Østbroen lige så vel som af Klimabroen. Det har ikke ændret sig. Men netop brospørgsmålet kom for nogle politikere til at fylde rigtig meget i valgkampen, og det har gjort at Christina Kjærsgaard og jeg kom længere og længere væk fra hinanden. Vi har brugt tiden efter valget på at få enderne til at mødes igen, men det er desværre ikke lykkedes,« siger gruppeformand og spidskandidat Daniel Madié.

kijo