Undervejs steg prisen så meget, at flere sparerunder ikke var nok. Til sidst måtte jord og skov, som hørte til præstegården, sælges.

Omkring 130 personer mødte op, da der før påske var indvielse af den nye sognegård i Stevnstrup. Det er arkitektfirmaet VMB i Aarhus, der har slået stregerne til den nye sognegård, som er på 352 kvadratmeter fordelt på to plan. Det fremgår af en pressemeddelelse.

Formanden for menighedsrådet, Kim Vium Jørgensen, kom i sin tale ind på, at der kan være så langt fra idé til virkelighed, at det næsten kan virke uoverskueligt.

For byggeriet har fyldt meget. Prisen på materialer steg voldsomt, så menighedsrådet var ude i flere sparerunder, og da det ikke var nok, blev jord og skov, som hørte til præstegården, solgt. Men i februar sidste år kunne byggeriet endelig tage sin begyndelse, og støt er huset vokset frem til en flot og imponerende bygning, som falder godt ind i bybilledet.

Artiklen fortsætter under billedet

Sådan ser den færdige sognegård ud. Den er tegnet af arkitektfirmaet VMB. Pressefoto

Idéen om en sognegård for Øster Velling-Helstrup-Grensten Pastorat går mere end 40 år tilbage. Og for seks år siden valgte det daværende menighedsråd at forfølge drømmen om en fælles sognegård for de tre sogne, da lokalerne i den gamle præstegård var blevet for slidte og utidssvarende.

Allerede 11. april er der et musikalsk foredrag i den nye sognegård med Inger Nygaard Kaad og Peter Elmelund, som de kalder ’Rundt om Grundtvig’.

ceb