Retten i Randers slog torsdag fast, at en 60-årig far og en 18-årig søn er skyldige i drabet på familiens 44-årige mor. Det skriver JP Randers.

Moren blev fundet dræbt med 19 knivstik i hovedet, halsen og på kroppen i familiens hjem på Nørrebrogade i Randers i september ’20.

Den 60-årige har hele vejen igennem fastholdt sin uskyld og forklaret, at han ikke var til stede i hjemmet på gerningstidspunktet.

Sønnen har derimod erkendt de faktiske omstændigheder, som førte til morens død, men har dog forklaret, at der var tale om nødværge.

Men ved Retten i Randers blev det fastslået, at de to er skyldige i drabet, at de har udført det sammen, og at faren var til stede i lejligheden under drabet.

»Det er bevist at de begge deltog i drab,« lød det fra retsformanden, ifølge JP Randers.

Et af de centrale spørgsmål i sagen har været, hvorvidt det har været en sag om æresrelateret drab, foretaget fordi moderen efter familiens opfattelse ikke var rettroende muslim. Det fandt retten dog ikke bevist.

Ifølge JP Randers har familien gennem længere tid været præget af konflikt. Blandt andet skulle moderen have nægtet at aflevere et skøde på en lejlighed i Kabul til faderen. Retten mener, at den konflikt førte til drabet.

Retten i Randers afsiger dom i sagen fredag.

DinAvis