Mandag formiddag holdt en af politiets fotovogne på Viborgvej i Randers tæt på Uno X, hvor hastighedsbegrænsningen er 50 km/t. Fotovognen var på pletten i ca. halvanden time, fra kl. 10.36 til kl. 12.06, hvor 578 køretøjer kørte forbi. 16 af dem blev målt til at køre for stærkt. Én af dem blev målt til at køre alt for stærkt, og medarbejderen i fotovognen måtte tilkalde forstærkning, oplyser Østjyllands Politi.

Kl. 11.58 drønede en bil forbi med en hastighed på 114 km/t – en overskridelse på mere end 100 pct., hvilket betegnes som vanvidskørsel og derned beslaglæggelse af bilen. Medarbejderen i fotovognen ringede derfor med det samme til vagtcentralen og videregav oplysninger om bilen, så en patrulje kunne få den standset og beslaglagt. 

Kl. 12.04 blev bilen standset på Århusvej i Randers SV, og den 41-årige mandlige fører blev gjort bekendt med, at han var blevet taget i at køre vanvidskørsel, og at bilen skulle beslaglægges. 

Ifølge politiets døgnrapport, virkede den 41-årige mand påvirket af spiritus, så han blev anholdt og fik også en sigtelse for spirituskørsel og blev kørt til hospitalet for at få taget en blodprøve. Den 41-årige mand kom fra Island, og bilen han kørte i, var en leasingbil. Bilen er nu beslaglagt med henblik på konfiskation, og den 41-årige mand har midlertidigt fået inddraget førerretten i Danmark, oplyser politiet.

DinAvis