Politiets ‘National enhed for Særlig Kriminialitet’ (NSK) anholdt tirsdag tre personer på adresser i Horsens og på en adresse i Randers.

Det fortæller Østjyllands Politi i en pressemeddelelse.

De er alle fire sigtet for omfattende narkosmugling fra Danmark til Norge og er fremstillet i grundlovsforhør i Retten i Horsens i dag onsdag.

Anklagemyndigheden har anmodet om dørlukning, hvorfor der ikke kan oplyses yderligere om sagen, oplyser Østjyllands Politi.

Det hanler om en større narkosag som dansk politi har efterforsket i samarbejde med den norske politienhed Kripos og flere politidistrikter i Norge.

Del af større sag

Efterforskningen førte til anholdelser allerede 3. oktober sidste år, hvor to mænd på 43 og 44 år efterfølgende blev varetægtsfængslet.

“Den videre efterforskning pegede i retning af yderligere fire mænd, som vi mener har samarbejdet med de to varetægtsfængslede ved at have hjulpet med at smugle hash til Norge eller på anden vis medvirket til, at smuglingerne kunne gennemføres,” siger ledende politiinspektør ved NSK Vest, Michael Kjeldgaard, ifølge pressemeddelelsen.

226 kilo hash fundet og beslaglagt
De fire mænd på henholdsvis 38, 45, 46 og 49 år blev alle anholdt inden for få minutter tirsdag formiddag kort efter klokken 10.00.

Manden på 46 år blev anholdt på en adresse i Randers, mens de tre andre mænd blev anholdt på adresser i Horsens.

Politiet ransagede både de anholdtes bopæle og andre adresser.

Her blev der blandt andet beslaglagt 226 kilo hash på en adresse i Horsens-området.

Kijo