OPDATERING: Retten valgte at løselade de personer eftergrundlovsforhøret. De er dog stadig sigtet i sagen.

Østjyllands Politi fremstiller mandag klokken 12 en mand på 43 år og en kvinde på 49 år i grundlovsforhør ved Retten i Randers.

De er sigtet for indbrud af særlig grov beskaffenhed ved søndag omkring middag at have begået indbrud i en villa på Rønneparken i Spentrup, hvor der blev stjålet nogle smykker, kontanter og et våbenskab med skydevåben.

Våbenskabet blev efterfølgende fundet ved adressen.

Manden og kvinden er også sigtet for forsøg på besiddelse af skydevåben under særligt skærpende omstændigheder, fordi de var i besiddelse af våbenskabet.

Søndag klokken 11.52 fik Østjyllands Politi en anmeldelse om, at to personer havde brudt ind på en adresse i Spentrup, og kort efter fik en patrulje øje en bil i området.

Da bilisten ikke ville standse, førte det til en biljagt ad flere landeveje og gennem mindre byer, inden patruljen mistede bilen af syne omkring Havndal.

Lidt senere fandt en anden patrulje bilen holdende på en blind vej i Havndal.

En hundepatrulje gik spor på stedet, og politihunden fik hurtigt færten og førte betjentene hen over nogle marker og over et vandløb, inden den fandt den 43-årige mand og den 49-årige kvinde, der lå og gemte sig i et mindre skovstykke.

Anklagemyndigheden anmodede om lukkede døre ved grundlovsforhøret, og Østjyllands Politi vil derfor på nuværende tidspunkt ikke kommentere sagen yderligere.