Bevilling til Sangkraft Randers giver nye muligheder for at styrke sangen i Randers.

Randers Kommune har annonceret en bevilling på 300.000 kroner til Sangkraft Randers i 2024.

»Denne generøse bevilling har fyldt vores hjerter med glæde og begejstring, da det vil gøre det muligt for os at fortsætte vores mission om at styrke trivslen og dannelsen gennem sang og korsang i Randers,« udtaler kunstnerisk leder Kristian Melchior Echwald i en pressemeddelelse fra Sangkraft Randers.

Pengene fra Randers Kommune vil blive rettet mod at styrke sangen i skolerne i tæt samarbejde med skoleledere og musiklærere. Blandt de initiativer, Sangkraft Randers allerede er i gang med, kan nævnes at opbygge et netværk blandt dem, der arbejder med børn og sang til dagligt. Dette netværk vil fungere som en dynamisk platform for videndeling og samarbejde inden for sangpædagogik, hvilket vil gavne skolebørnene og deres musikalske uddannelse.

Sangkraft Randers er også allerede i gang med at styrke musiklærernes sangfaglighed blandt andet gennem en årlig inspirationsdag og gennem kurset ’Sang, bevægelse og læring’, som en del af kommunens musiklærere allerede har taget imod.

Festival og drengekor

I 2024 ser Sangkraft Randers også frem til at realisere en spændende ambition – nemlig oprettelsen af et drengekor på et højere kunstnerisk niveau.

Deres mål er at give de drenge, der har en passion for sang og ønsker at fordybe sig i kor, de samme muligheder, som de kan have ved andre fritidsaktiviteter.

Endelig vil midlerne blive brugt til at hjælpe med at organisere større musikalske events, der ikke blot underholder, men også fejrer sangen. I juni i år holdt Sangkraft Randers sangfestivalen VoXperience, og det er planen at den skal gentages i 2025.

Der er også et samarbejde i gang med Randers Kammerorkester, Randers Arena og Korby Randers om en større forestilling med lokale korsangere i foråret 2025.

mw