Group COO og viceadministrerende direktør Preben Sunke stopper 1. maj hos Danish Crown efter 30 år.

Efter godt 30 år i Danish Crowns tjeneste kan ingen beskylde den altid hårdtarbejdende Preben Sunke for at rende af pladsen, når han efter eget ønske forlader sit job 1. maj for at bruge mere tid på at se verden samt bestyrelsesarbejde.

 Som en del af den øverste ledelse har Preben Sunke sat sine tydelige spor på den strategiske udvikling af virksomheden gennem årene, både når det gælder styringen af økonomien og den faste ledelse af arbejdet med fusioner, opkøb, og risikostyring. I de seneste år har han sat kursen og retningen for arbejdet med koncernens ambitiøse bæredygtighedsmål og drevet tværgående koncernprojekter som blandt andet den globale indkøbsfunktion, lyder det i en pressemeddelelse.

 “Vi skylder Preben stor tak for den enorme arbejdsindsats, han har leveret for Danish Crown. Med sin personlighed, flid og omhu har han altid ledet os trygt igennem selv de vanskeligste udfordringer og fundet løsninger, der gør, at virksomheden i dag står stærkt. Jeg ønsker ham alt mulig held og lykke i sit videre liv”, siger Danish Crowns formand Erik Bredholt, som modtog ønsket om at stoppe i foråret 2021.

Bankmanden fra Lolland

Som ung bankmand, der er opvokset på Lolland, blev Preben Sunke hentet fra Danske Bank til det daværende Tulip International for at få styr på de finansielle risici i selskabet og senere fik han, lidt utraditionelt, en periode ansvaret for produktionen på i alt 13 fabrikker i Tulip International. Herfra blev han hentet til Danish Crowns hovedkontor i Randers, hvor han i januar 2002 blev udnævnt til Group CFO, og medlem af direktionen.

 For snart tre år siden fik Preben Sunke rollen som Group COO og blev samtidig udnævnt til viceadministrerende direktør. I dag har han ansvaret for Group Sustainability, Globalt Indkøb, Group Supply Chain Excellence og Corporate Strategy.

Preben Sunke er i dag bestyrelsesmedlem i Forenet Kredit, Nykredit A/S og Nykredit Realkredit A/S, samt sagkyndig dommer i Sø- og Handelsretten.

 “Det er bestemt ikke uden vemod, at jeg er nået til beslutningen om at prioritere min hverdag på en anden måde end de seneste mange år. Jeg vil komme til at savne de mange gode kolleger jeg har og har haft igennem tiderne, og jeg vil også sige en stor tak for den tillid bestyrelsen og repræsentantskabet har vist mig igennem årene. Danish Crown står i dag på et stærkt fundament, godt rustet både økonomisk og til den grønne dagsorden i de kommende år”, siger Preben Sunke.

 Med Preben Sunke fratrædelse vil direktionen i Danish Crown fremover bestå af Group CEO Jais Valeur og Group CFO Thomas Ahle.