Østjyllands Politi har i ugens løb modtaget 40 anmeldelser om indbrud i biler – fordelt på 17 i Aarhus Kommune, 12 i Favrskov Kommune, 6 i Syddjurs Kommune og 5 i Randers Kommune. Alene onsdag blev til 17 anmeldelser, heraf de tre på adresser i Assentoft. I flere af sagerne er der umiddelbart ikke stjålet noget, og i de resterende sager er der stjålet småting som et par solbriller, en GPS og kontanter.

Det er væsentlig flere anmeldelser end på en normal uge. Politiet har derfor sat øget fokus på området og giver i den forbindelse nogle gode råd om, hvordan man kan forebygge indbrud i biler:

Tøm bilen for værdier. Fjern baggagerumsdække og åbn handskerummet, så det er tydeligt at se udefra, at der ikke er noget at komme efter.  Parkér gerne et sted med masser af trafik, lys og evt. videoovervågning.

Vær opmærksom på mistænkelige personer i dit nabolag og ring til politiet, hvis du observerer noget mistænkeligt.