»Vi har ikke aktivt set på området,« lyder det fra Rema 1000s udviklingschef Stephan Sørensen til rygterne om en mulig butik i Haslund.

ANDERS MICHAELSEN

I forbindelse med en anden historie i nærværende avis om stavgang, er det kommet redaktionen for øre, at en mulig Rema 1000 i Haslund kunne være på vej. I hvert fald har rygtet gennem en årrække haft sit eget liv lokalt.

Haslund, som har 845 indbyggere, har i dag ikke sit eget supermarked eller sted af handle ind, så det foregår for de lokale enten ind i Randers eller Paderup.

Men er der så noget om snakken – eller er det en and? Vi tog fat i Rema 1000’s udviklingschef Stephan Sørensen for at høre nærmere – og havde man sat snuden op efter, at den norske supermarkedskæde kom til byen, så kan man desværre godt sætte forventningerne ned igen:

»Vi har ikke aktivt set på området. Dermed ikke sagt, at vi ikke nogensinde vil komme til Haslund. Men umiddelbart vil min vurdering være, at man skal se en større byudvikling i området, for at det kan lade sig gøre,« siger udviklingschefen i Rema 1000 og tilføjer:

»Vi er en kæde med selvstændige købmænd, og vi skal jo kunne drive en butik, så når vi åbner noget, er vi sikre på, at varesortimentet svarer til, hvad det er andre steder, og at vi kan tilbyde vores koncept til nærområdet.«

Men det er klart – et lokalområde på under 2.500-3.000 mennesker, så begynder det at blive svært.

Stephan Sørensen, udviklingschef Rema 1000.

Svært med under 2.500 mennesker

»Hvis der ikke er grundlag nok for at opretholde en omsætning af en vis størrelse, så får vi en dårligere butik med et væsentligt dårligere grundlag at drive butikken på, så bliver vi ikke glade, men det gør kunderne heller ikke,« siger Stephan Sørensen.

Men ville I så ikke kunne lave en mindre butik?

»Nej, vi har vores koncept – og selvfølgelig kan der være forskelle på størrelser, men grundlaget for det er, at en købmand skal kunne drive og leve af butikken, og lokalsamfundet skal have et velassorteret sted at handle ind – og det kræver et kundegrundlag.«

Hvor mange skal der bo i en by, før det er interessant for jer?

»Det kan man ikke sige. Det afhænger af, hvordan folk bevæger sig rundt i området, og hvor meget trafik og hvor mange mennesker der er. Men det er klart – et lokalområde på under 2.500-3.000 mennesker, så begynder det at blive svært.«

Hvad kan man gøre, hvis man bor i et mindre lokalsamfund og drømmer om et nyt supermarked?

»Ret beset skal man jo udvikle området, så hvis man laver noget byudvikling og en bosætningsstrategi derude, så er det klart, at så vil der komme nogle flere borgere, og så vil det også blive mere interessant for sådan nogen som os,« lyder det fra Rema 1000-chefen.