Per Bilici Sørensen støtter sin klub uanset hvad. Selvom han er aktionær og sponsor, så foretrækker han at sidde hos de hardcore fans, kaldet Nordtribunen.

KIAN JOHANSEN

Per Bilici Sørensen kan man kalde en superfan af Randers FC. Alligevel må han gå til bekendelse. Han har én gang siden 2003 meldt sig ind i en anden fanklub.

»Jeg har været medlem af AGF fanklub et døgns tid. Det var under en større hjerteoperation i 2016. Jeg tænkte at det var bedre, at der døde en AGF-fan end en RFC-fan.«

Da han var indlagt, lærte sygeplejerskerne også hvilket hold han var fan af.

»Jeg accepterede ikke, når en sygeplejerske sagde, at jeg var lidt bleg, så de lærte at jeg måske i stedet var lidt lyseblå.« Grinet og humoren emmer ud af Per Bilici, efter han har sagt det.

Han er sponsor for angriberen Kamara og aktionær i Randers FC. Han har fast plads på stadion hver gang Randers FC spiller. Per Bilici Sørensen elsker sammenholdet omkring sin hjerteklub.

Sammenhold og fællesskab

Grinet og hjertet er stort hos Per Bilici Sørensen, der elsker Randers af hele sit hjerte. Han har fulgt de blå siden oprettelsen af klubsamarbejdet i 2003.

»Jeg er oprindelig Vorup-mand. Men det her er fantastisk og jeg faldt for sammenholdet med det samme. Tænk, at alle byens klubber er gået sammen om at skabe byens stolthed. Der kommer flere klubber til, så vi med rette kan kaldes os Kronjyllands stolthed,« lyder det fra Per Bilici Sørensen der har sin daglige gang på Randers Stadion.

»Jeg smutter lige forbi administrationen af og til, for at høre hvordan det går. Og jeg taler også med alle dem omkring klubben. Dem, der slår græsset og alle de frivillige. Jeg føler mig som del af en familie her i Randers FC,« siger Per Bilici Sørensen der understreger, at han følger Randers FC i tykt og tyndt.

»Med de to kampe mod Leicester når vi toppen. Det havde jeg ikke troet for et par år siden, selv var jeg sikker på, at der ville gå flere år, før vi kunne drømme om sådanne kampe mod et Premier League hold. Lige nu går det godt for klubben og holdet. Spillerne spiller efter min mening det mest seværdige fodbold i Superligaen og det er fordi de har sammenholdet. Før kæmpede vi som hold hver gang og da var det kampgejsten der betød om vi vandt. I dag spiller vi flot fodbold. Jeg kan mærke det i hele klubben. Thomas Thomasberg, Søren Pedersen og alle spillerne er nede på jorden og jeg kan mærke, at spillerne også vil både sponsorer og fans. Dét mener jeg gør forskellen lige nu.«

Med, når det går ned

Han tilføjer:

»Lige nu går det fremragende. Men jeg ved udmærket, at det en dag ikke går så godt længere, selvom alle knokler for at præstere det bedste de har lært. Det skal de da ikke klandres for. Jeg er med hele vejen. I medgang og modgang. Og klubben ved godt, at de bare kan spørge mig om hjælp, hvis de har brug for den. Jeg hjælper hvor jeg kan.«

Selvom du kan møde Per Bilici Sørensen i VIP-loungen til hver kamp, så sniger han sig ofte over til Nordtribunen. Det tog ham 13 år at blive accepteret af dem, siger han med et smil.

»De er jo ægte fans. Her er der nerve og stemning. Sådan burde alle fans have det. Jeg har stor respekt for dem. En sponsor lægger sine penge og sætter sig i loungen på en stol. De her fans rejser med til udekampene, skaffer penge til tifoer og skaber stemning. De bruger garanteret lige så mange penge på at rejse rundt og købe billetter til alle kampene, som en sponsor gør. Det kunne jeg godt tænke mig overført lidt til endnu flere.«

Randers – Leicester City Football Club

Randers FC skal spille to Europa Conference League kampe mod Premier League-klubben Leicester City Football Club.

Leicester City-RFC på King Power Stadium torsdag 17. februar klokken 21.00. Kan ses på TV2 Sport X, eller TV2 Play.

Ifølge flere betting-firmaer får du pengene 10 gange igen, hvis Randers vinder på udebane.

RFC-Leicester City på Cepheus Park Randers torsdag 24. februar klokken 18.45.