Den nye Coop 365-butik på Mariagervej er kommet rigtig godt fra start. Ifølge salgschef Keld Larsen tager kunderne generelt rigtig godt imod den nye butikskæde, og der er planer om, at den skal vokse yderligere i Randers.

AF CECILIE BISGAARD

Der er en helt klar plan for de sidste tre Fakta-butikker i Randers. De skal alle sammen laves om til Coop 365-butikker.

På Hadsundvej og i Kristrup er to gamle Fakta-butikker allerede bygget om. På Mariagervej er der åbnet en ny butik, samtidig med de to Fakta-butikker på Nattergalvej og Energivej lukkede.

På Markedsgade er Coop ved at bygge en ny Coop 365-butik, der skal erstatte den gamle Fakta, og på et eller andet tidspunkt kommer turen altså også til Fakta i Dytmærsken og i Vorup. Det fortæller salgschef for Fakta Keld Larsen, der har ansvaret for Randers og Djursland-området.

»Det er planen, at de skal laves om på et eller andet tidspunkt. Men der er ikke sat dato på endnu. Men inden for deres nuværende rammer, skal de to butikker laves om til Coop 365,« siger han.

Fart på lige nu

Keld Larsen fortæller, at der på nuværende tidspunkt er planer om, at 370 Fakta-butikker skal laves om til Coop 365.

»Vi har nået omkring 100, og vi har planer for 100 mere i år. Hvor mange der kommer i 2023 og 2024, ved jeg ikke. Og jeg ved heller ikke, hvor de sidste to Fakta’er ligger henne i forløbet. Der er ikke sat en deadline på, det skal bare ske så hurtigt som muligt. Der er mange ombygninger, så der er fart på lige nu,« siger han.

Han kan dog fortælle, at de regner med, at den nye butik på Markedsgade er klar i slutningen af august eller starten af september.

»Den bliver samme størrelse som de tre andre Coop 365-butikker, så det bliver en stor, flot, ny butik.«

Godt fra start

Den nyeste butik i Coop 365-familien er godt fra start, efter butikken på Mariagervej åbnede 4. marts.

»Med en helt ny butik på en helt ny lokation er man altid lidt spændt på, om kunderne kommer der, når vi er ovre åbningstilbuddene. Men kunderne har taget butikken så flot til sig. De synes, den er så lækker at handle i, og jeg hører kun positive ting,« siger han og fortsætter:

»Det er nogle nye, store, flotte butikker, som er væsentligt mere kundepræsentable end de gamle Fakta’er, som var lidt slidte. Det er en glædelig proces at omdanne en Fakta-butik til Coop 365. De går bare bedre. De præsterer bedre, og kunder tager dem til sig. Jeg har kun gode erfaringer fra de nye butikker.«

Her er der åbnet Coop 365-butikker i Randers:

I Randers er der i skrivende stund tre Coop 365-butikker, og en fjerde er på vej.
Fakta, der lå på Engboulevarden i Kristrup, er blevet bygget om til en Coop 365.
På Hadsundvej blev Fakta ved Nørrevangsskolen revet ned, og en ny Coop 365-butik blev bygget.
Fakta-butikkerne på Nattergalvej og Energivej er lukket, og i stedet er der åbnet en Coop 365-butik på Mariagervej.
Ved siden af den eksisterende Fakta på Markedsgade er Coop ved at bygge en helt ny butik, der kommer til at minde om de andre Randers-butikker.
Både Fakta i Dytmærksen og Vorup skal på sigt bygges om til Coop 365-butikker, og til den tid vil det ikke længere være muligt at handle i Fakta i Randers.