Randers Roklub glæder sig til en ny sæson på vandet. Det markerede de lørdag.

Lørdag holdt Randers Roklub årets standerhejsning, hvilket markerer, at en ny rosæson er begyndt. Klubbens logo hænger i en flagstang indtil efteråret, hvor den udendørs rosæson slutter.

I roklubben har man glædet sig meget til at komme på vandet igen. Gennem vinteren har motionsrummet været flittigt benyttet til blandt andet roning på maskine. Der har ugentligt været arrangeret rospinning, hvor der ligesom ved cykelspinning er en instruktør, der siger, hvad man skal gøre, og så skal man holde og følge musikkens takt.

Til trods for det har været vinter, har man alligevel kunnet ro på å og fjord, når der var isfrit. Og da det har været isfrit stort set hele vinteren, er det blevet til mange roede kilometer.

Til lørdagens standerhejsning holdt Randers Roklubs formand, Morten Hohwü, tale, hvor han blandt andet fortalte om, at foreningen har investeret i 15 nye havkajakker som et forsøg på at tiltrække nye medlemmer.

Udover havkajakkerne har klubben fået fire nye robåde. Den ene er en kaproningssinglesculler, som Nordea Fonden har givet 15.000 kroner i tilskud til. I anledning af standerhejsningen blev båden derfor døbt af Steffen Ludvigsen, der er direktør for Nordea Randers.

De tre andre både blev døbt af borgmester Torben Hansen. De tre både er af bådtypen coastal, og de er designet til at forcere større bølger, og de er derfor gode i blæst. Bådene blev betalt på baggrund af en bevilling fra Randers Kommunes breddeidrætsmidler.

ceb