Se fotogalleri nederst! Rasmus Klump krammede de polkaprikkede børn i massevis, da 125 børn løb Centimeter Maraton gennem byens gader.

KIAN JOHANSEN

»Rasmus«, »Rasmus«, »Rasmus«, lød det taktfast fra omkring 125 polkaprikkede børn, deres forældre og bedsteforældre på Rådhustorvet i Randers lørdag formiddag.

Opvarmningen til Centimeter Løbet på 422 meter, eller hele 4.422 centimeter gennem midtbyen var i gang.

Henriette Madsen, generalsekretær hos Børneulykkesfonden fik børnene til at vrikke med ørerne, hoppe på et ben og lave masser af badutspring, inden hun med børnenes hjælp kaldte Rasmus Klump frem. Da den hueklædte og polkaprikkede bamse endelig dukkede op, måbede børnene, øjnene skinnede og flere arme og ben sitrede af begejstring, forundring og ren børneglæde.

Det blev til highfives og krammere i stor stil til bamsen – og fra fortrolig kilde var hende indeni i maskotten lige så begejstret. Tænk, at over 100 børn ligefrem stod i kø for at kramme og hilse på.

Trommestikker og opløb

Efter endt nedtælling ved startområdet, strøg børnebenene afsted på turen rundt igennem byen. Løbe-Lars Lindstrøm fra Din Avis førte an, så alle vidste, hvor de skulle hen. Flere steder stod forældre og bedsteforældre klar med flag og opmuntrende tilråb, mens de med fremstrakte hænder i uvante knæstillinger, sørgede for, at smartphonens linse skulle gemme øjeblikket for altid.

Venlige hænder, arme og stemmer (frivillige fra ReThinker Randers) guidede de 2-10-årige sikkert gennem rutens få sving, før trommestikkerne nåede opløbet, lige foran Det Gamle Rådhus og Niels Ebbesen. Rådhushaven med blomsterkummer, græstæppe og masser af siddepladser var en perfekt ramme for de hujende tilråb, klapsalverne og ungernes tunger, der hjalp til med koncentrationen, inden den store oppustelige røde målport blev krydset.

De fleste med målbevidste og sejrssikre skridt, andre med lidt hjælp fra mor eller far. Her ventede Cecilie Bisgaard og Løbe-Lars Lindstrøm fra Din Avis og Børneulykkesfondens Henriette Madsen med medaljer og diplomer, mens et bæger med vand og en snack røg ned i den røde og hvide polka-klædte mave.

Kramme-Rasmus

Derefter voksede køen flere pandekage-stabel-meter, så børnene kunne kramme Rasmus Klump, mens forældrenes øjne skinnede om kap af stolthed over barnets store oplevelse med den store bamse.

Rasmus Klump fik endda overrakt et par hjemmebagte pandekager af et stolt barn, der nok ikke helt forstod, hvorfor Rasmus ikke bare spiste dem med det samme.

Undervejs fik et par en mindeværdig start på deres tid sammen, for de måtte pløje sig igennem alle de glade polkaprikkede børn, inden de kunne afgive deres ja inde i rådhuset. Derefter måtte de igen pløje sig ud gennem menneskehavet, med blomster og en ægtepagt i hænderne.

Vi skal hilse fra salgschef Lene Søstrøm fra Din Avis og Børneulykkesfondens Henriette Madsen og sige, at Centimeter Maraton med sikkerhed kommer til Randers igen til næste år.