Fællesskab, ugentlig træning og boldleg er i fokus for Randers Nord IF.

Randers Kommune arbejder strategisk og målrettet på at få flere borgere med i gode idræts- og fritidsfællesskaber. Igennem dette arbejde er det blevet konstateret, at der mangler et fast idrætstilbud til børn og unge i Randers Nordby, skriver Randers Kommune i en pressemeddelelse.

Gennem samarbejdet med DIF Get2Sport har der i de senere år været flere fodboldinitiativer i området med blandt andet fodboldfestival og fodboldskoler. Nu bruger kommunen erfaringerne og danner sammen med Get2Sport og Bysekretariatet fodboldinitiativet Randers Nord IF.

»Mange børn og unge kommer ikke af sted til idræt i deres fritid, hvor det i traditionel forstand foregår på et idrætsanlæg et stykke væk fra bopælen i nogle meget faste rammer. Med Randers Nord IF løsner vi de faste rammer en smule op og laver et permanent tilbud lige uden for døren i et af Nordbyens helt store boligområder,« siger projektleder Jesper Jakobsen fra Randers Kommune.

Det nye fodboldinitiativ vil i første omgang have fokus på aldersgruppen 6-12 år. Men hvis behovet og mulighederne er der, kan det blive udvidet til ungdomshold, og muligvis også til flere idrætsgrene.

»Det er vigtigt i den forbindelse af pointere, at det nye idrætsinitiativ ikke er en konkurrent til eksisterende foreninger. Tværtimod vil vi meget gerne gå i samarbejde med det eksisterende idrætsliv om at skabe dette skræddersyede tilbud til en målgruppe, der ikke i første omgang kommer i de traditionelle idrætsforeninger,« tilføjer Jesper Jakobsen.

Allerede inden opstarten har der været god opbakning om Randers Nord IF, der har fået en håndfuld stærke frivillige, som vil stå for den ugentlige træning.

Randers Nord IF åbner med en fodboldcamp i Nørrevangsparken 25.-27. marts. Herefter er der træning alle mandage og onsdage.

Alle børn, der kunne tænke sig at prøve kræfter med at gå til fodbold, er velkomne hos Randers Nord IF.