Fra januar 2023 bliver det muligt at starte sin tømreruddannelse i Grenaa, når Tradium i Randers udlægger en del af grundforløbet af Træfagenes Byggeuddannelse til Viden Djurs.

Står du som ung på Djursland med drømmen om at blive tømrer, har du tidligere måtte søge til Randers, Hadsten eller Aarhus for at starte din uddannelse, men det bliver der nu lavet om på. Det oplyser Viden Djurs i en pressemeddelelse.

Tradium i Randers har nemlig fået godkendt ansøgningen om at udlægge Grundforløb 2 af Træfagenes Byggeuddannelse til Viden Djurs, som i forvejen tilbyder en lang række erhvervsuddannelser indenfor blandt andet teknologi, byggeri og transport.

»Vi skal sikre, at flere unge får mulighed for at tage en træfaglig uddannelse på Djursland. Lang transporttid har betydning for unges valg og gennemførelse af en ungdomsuddannelse, og med dette tiltag vil flere unge kunne starte deres drømmeuddannelse på Djursland,« siger Rikke Aavad, der er uddannelseschef for VID Erhvervsuddannelser og 10. klasse, i pressemeddelelsen.

Undervisningen på grundforløbet bliver tilrettelagt af Viden Djurs i et tæt samarbejde med Tradium om indholdet, og det gennemføres af Viden Djurs lokalt på VID Erhvervsuddannelser i Grenaa. Efter grundforløbet skal eleven i lære i en virksomhed og tage resten af uddannelsen på en hovedforløbsskole.

»På Tradium er vi glade for det gode samarbejde med Viden Djurs. Tradium har mange års erfaring med undervisning i træfagene, og den erfaring vil vi nu bidrage med i tilrettelæggelsen af grundforløbet i Grenaa, så der er en stærk sammenhæng med det eleverne møder på hovedforløbet,« siger Lars Bagger Hansen, der er uddannelseschef for de tekniske erhvervsuddannelser på Tradium i Randers.

Potentiale for lærepladser

»Vi ser frem til at kunne tilbyde grundforløbet for unge mennesker fra Djursland, som gerne vil uddanne sig indenfor træfagene. Med Træfagenes Byggeuddannelse føjer vi endnu et vigtigt grundforløb til vores brede vifte af håndværksuddannelser. På den måde skaber vi både gode faglige rammer og et godt studiemiljø omkring de unge, og samtidig er der et stort lærlingepotentiale blandt virksomhederne på Djursland,« siger Ulf Ibsgaard Wernberg-Møller, der er afdelingsleder på VID Værksted.

På Djursland findes der 192 tømrervirksomheder, hvoraf 69 virksomheder er godkendt til at ansætte lærlinge, og koblet med et øget fokus på at skaffe lærepladser i trepartsaftalen fra 2021 er der gode muligheder for at udnytte potentialet for både virksomheder og elever.

»Vi glæder os meget til at bidrage med flere stærke, lokale håndværkere,« siger Ulf Ibsgaard Wernberg-Møller, afdelingsleder på VID Værksted.

Elever der kommer direkte fra 9. eller 10. klasse, og som ønsker at starte på Træfagenes Byggeuddannelse i Grenaa til januar 2023, kan påbegynde deres uddannelse til august 2022 ved at tilmelde sig en af følgende fagretninger på grundforløb 1: ”Håndværker med hue” og ”Teknologi, Byggeri og Auto”.