Covid-19 pressede ventetiden på høreapparatbehandling op, men nu skal den ned, har regionsrådet besluttet.

I foråret besluttede Regionsrådet, at borgere, der venter på høreapparatbehandling af ukompliceret høretab på et af regionens hospitaler, skal have mulighed for at få hurtigere behandling fos praktiserende øre-, næse- og halslæger, skriver Region Midtjylland i en pressemeddelelse.

»Alle partier er enige om, at ventetiden på at få et høreapparat er for lang. Holdt op overfor, at behandlingen er forholdsvis enkel, og at høreapparater i sig selv kan være nøgle til kontakt med omverdenen, studier og arbejdsmarked, så er vi nødt til at gøre noget alvorligt,« siger regionsrådsformand Anders Kühnau (S) i pressemeddelelsen.

Regionsrådet besluttede derfor at indgå en aftale med de praktiserende øre-, næse- og halslæger for resten af 2022. Behandlingen sker på samme vilkår som på regionens hospitalet, og de praktiserende øre-, næse- og halslæger, der vil være med i aftalen, bestiller høreapparaterne via Region Midtjylland.

Ved siden af den ekstra indsats i 2022 har regionsrådet også bedt om at få en plan for, hvordan ventetiden på høreapparater fremover bliver så kort som muligt.

I marts 2022 var der cirka 4.500 patienter i Region Midtjylland, der ventede på høreapparatsbehandling. Deraf var cirka 2.700 ukomplicerede høretab.

Det vides endnu ikke, hvor mange øre-, næse- og halslæger der ønsker at tiltræde aftalen.

sra