Transportbånd i en silo ved kraftvarmeværket på havnen brød i brand under Randers Festuge. Heldigivis har det ingen konsekvenser for varmeforsyningen.

KIAN JOHANSEN

Det er stadig uvist, hvad der satte et transportbånd i brand i Verdos flissilo på Randers Havn. Branden blev opdaget onsdag aften under Randers Festuge af en af Verdos egne vagter og medførte, at to gummibånd er delvist brændt væk, og at diverse kabler er brændt.

Men der har ikke været brand i selve siloen, der leverer brændsel til kraftvarmeværket på havnen. Og efter en kort periode med fyring af kul, så er produktionen tilbage på sporet.

Man bruger en lem i siden af flissiloen til at få flisen ind, mens transportbåndet, der befinder i sig mange meters højde over jorden skal repareres.

Det arbejde forventes at tage op til tre uger, fortæller kraftvarmeværkchef, Jens Ole Hougaard.

»To gummibånd skal skiftes og de brændte elkabler erstattes. Og det er nok faktisk det største problem. Der er mange, der skal trækkes rigtig langt og rigtig højt oppe. Så det er noget med at trække de gamle kabler ud og ligge nye, store og tunge kabler i,« fortæller kraftvarmeværkchefen.

Der er ingen åbenlys årsag, fortæller Jens Ole Hougaard, der dog gætter på at en bestemt maskine har en del af skylden.

»Ilden kan være startet nede fra vores flisplads, hvor vi har en knuseharper, som man smider flisen i for at sortere sten og småting fra. Her kan der være sket gnistdannelse, som kan antænde noget fint flis, der så har kørt med op og ligget oppe på transportbåndet og antændt,« fortæller han.

Nu gennemgås alle procedurer for tjek og rengøring.

»Det her må ikke ske. Men det gjorde det jo. Vi skal sikre os, at vi har været rundt i alle hjørner og sikret, at der ikke er sket fejl,« konstaterer han.