Den udendørs skøjtebane kommer ikke op i år ved Underværket. Måske bliver den 20 år gamle skøjtebane aldrig sat op igen.

KIAN JOHANSEN

Den aktuelle energikrise og høj inflation betyder, at skøjtebanen på Jens Otto Krags Plads ikke bliver sat op i den kommende vintersæson. Det blev besluttet på et møde i Sundheds-, Idræt- og Kulturudvalget onsdag aften, fortæller kommunen i en pressemeddelelse.

»Det er enormt ærgerligt, at skøjtebanen ikke kommer til at åbne i denne sæson. Hvert år skaber banen glæde for omkring 23.000 besøgende. Mange skoler og institutioner benytter sig af banen, der også er et hit blandt byens gæster. Både sundhedsmæssigt og kulturelt er skøjtebanen en vigtig aktivitet. På den anden side bliver vi nødsaget til at forholde os til de stigende energipriser og det faktum, at vi står midt i en energikrise,« siger udvalgsformand Louise Høeg (V).

Slidt skøjtebane

Randers Kommune har i en årrække haft en aftale med Underværket om drift af skøjtebanen på Jens Otto Krags plads. Den nuværende aftale udløber i år. Sundheds-, Idræt- og kulturudvalget har set i lyset af usikkerheden for fremtidens økonomi og forsyningssikkerhed valgt også at sætte arbejdet med at forny aftalen på pause.

Skøjtebanen, som blev givet i forbindelse med Randers 700 års jubilæum, er 20 år gammel og Randers Kommune har løbende dækket større reparationsudgifter. De forrige år har det kostet kommunen knap en halv million kroner i tilskud til skøjtebanen og i år ville man have set ind i en fordobling af energipriserne, så udgiften til den post alene ville være på mellem 400.000 og 500.000 kroner.

»Underværket har i mange år driftet skøjtebanen rigtig godt. Men vi ved ikke, hvad vi ser ind i. Samtidig trænger skøjtebanen til en større renovering eller udskiftning inden for de kommende år. Derfor er det rettidig omhu at vente med at tage en beslutning,« tilføjer Louise Høeg.

Sundheds-, Idræt- og Kulturudvalget tager drøftelsen om Randers Skøjtebane igen i løbet af 2023.