Beboerne i Randers kommune føler sig blandt landets tryggeste. Kommunen ligger i top 10 og er blandt højdespringerne i Østjylland.

Det viser en undersøgelse fra Justitsministeriet, som er blevet sendt til landets borgmestre.

»At Randers kommune er en af de allermest trygge steder at bo i i hele landet gør mig meget glad. Vi har et unikt sammenhold og fællesskab i vores kommune, og det er den her undersøgelse et godt udtryk for,« siger Torben Hansen, borgmester i Randers Kommune, i en pressemeddelelse.

Randers ligger på en delt 10. plads sammen med Samsø og Vesthimmerland på listen, og her oplever 93,2 procent af borgere, at de ”grundlæggende føler sig trygge i deres nabolag”, som det hedder i undersøgelsen.

Læsø Kommune topper listen efterfulgt af Ærø Kommune over mest trygge kommuner.

»Tryghed er noget af det, som betyder allermest for hvor folk vælger at bosætte sig. Det er tydeligt, at flere og flere har blik for hvor godt et sted, Randers er. Det ser vi netop også på kommunens befolkningstilvækst, hvor flere og flere vælger at flytte hertil og starte en tilværelse,« siger Torben Hansen.

Tryghedsundersøgelsen er lavet på baggrund af 27.510 spørgeskemabesvarelser, hvor deltagerne blandt andet er blevet spurgt om, hvor trygge de føler sig i deres nabolag. I Østjylland er Randers og Samsø de mest trygge kommuner – kun overgået af Odder Kommune.

Randers Kommunes befolkningsprognose fra april 2022 peger på, at kommunens indbyggertal runder 100.000 indbyggere inden udgangen af 2023. Det er meget hurtigere end tidligere prognoser har forudset, og det skyldes, at der kommer flere tilflyttere til kommunen end tidligere forventet.