Phillip malede som 11-årig den kunstfrø der står i Brynhildsparken. 19 år senere vendte han tilbage til Randers og navngav den nymalede frø, sammen med sin klasselærer fra dengang.

KIAN JOHANSEN

Efter 19 år genså nu 31-årige Phillip Bygballe Poulsen den kunstfrø, som han havde været med til at male, da Randers gik amok i kunstfrøer i 2003.

Foran over 60 beboere fra Brynhildsparkens 68 seniorboliger kunne han lørdag 8. oktober navngive og genindvi frøen, der har fået en overhaling af hans tidligere klasselærer på Hobrovejens Skolen, Hanne Gram.

Hun hjalp også den svagtseende Phillip, da han som 11-årig vandt retten til at male frøen og det har medført et livslangt venskab. Sidste år deltog klasselæreren i hans bryllup, fordi hendes hjælp i skolen har betydet meget for ham.

Phillip Bygballe Poulsen navngav den kunstfrø, som han havde været med til at male i 2003, da han gik på Hobrovejens Skole. Det hjalp klasselærer Hanne Gram med til og det var også hende der shinede den frønnede frø op igen. I midten Phillips datter Vega. Foto: Aase Sloth Hesselbjerg

Der var indkommet nogle både kærlige og sjove forslag til frøens navn, men Philip var overhovedet ikke i tvivl. Hans frø skulle hedde FRØken Brynhild.

»Det gode vejr blev nydt sammen med samværet, et glas vin og en chokoladefrø inden navngivningen,« fortæller Aase Sloth Hesselbjerg. Som barndomsveninde til Hanne Gram var hun indirekte årsagen til, at Hanne Gram mange år senere genså den betonfrø hun havde hjulpet en 11-årig dreng med at male. For hun havde inviteret skolelæreren gennem 40 år på besøg, og der stod frøen så, til Hanne Grams store overraskelse.

»Først og fremmest fik vi hilst på Philip, der var glad og stolt over, at det, han skabte som 11 årig dreng, overhovedet kunne interessere os beboere i Brynhildsparken. Nu var han en gift mand med en lille datter, Vega, der også tumlede rundt her i vores skønne have. Hanne og han nød samværet og indgik ubesværet i den efterfølgende snak, så det blev en dejlig dag,« lyder det.

Vega, Phillip Bygballe Poulsens datter, krammede den frø som farmand havde malet som 11-årig. Foto: Aase Sloth Hesselbjerg

Seniorer og en frø

Frøen har stået i Brynhildsparken, siden naboen, Sparekassen Kronjyllands afdeling på Mariagervej, skænkede den til de dengang nybyggede seniorandelsboliger i Brynhildsparken.

Her kan man først flytte ind efter, at man er blevet 50 år og for tiden bor der omkring 100 beboere mellem 50 og 87 år.

Alle hjælpes ad med at vedligeholde de grønne områder og der er underjordisk parkering, tennisbane, et havehus til kortspil, fitnessrum, mulighed for overnattende gæster, samt et selskabslokale, har Knud Hansen, medlem af bestyrelsen for Brynhildsparkens 68 seniorboliger tidligere fortalt.