Spørgsmål til læsere på gaden i Randers: »Hvad ville du gøre, hvis du bestemte i Randers?«

ANETTE BONDE

Folketingsvalget nærmer sig.

Meninger brydes i medierne både om det lokale og det, der skal løses på Christiansborg, plakater overalt med billeder af kandidater, der melder sig til det politiske arbejde, dialog på gadeplan og små gaver og brochurer fra politikerne til borgerne.

Det er som bekendt 1. november, du skal give din stemme, hvis du vil have indflydelse på sammensætningen af Folketinget.

Din Avis har spurgt folk på gaden en onsdag eftermiddag i Randers midtby, hvad de ville gøre, hvis de kunne bestemme i én dag. Selv om der ikke var mange sekunders betænkningstid, blev det til gode og tankevækkende svar.

Søren Thune og datteren Marie, Fussingø. Søren: Jeg er meget optaget af Naturnationalparken og mener, at det er en kæmpefejl, at der skal hegn op. Marie: Vi rider der osse, så det kan vi ikke rigtig så. Søren: Jeg ville også lave en cykelsti fra Tånum til Ålum. Så skal min kone ikke være nervøs, når jeg cykler på arbejde.
Simon og Heidi Bjørn, Randers, mor og søn: Simon: Det er fedt, når der har været natur og planteting i byen, for eksempel plantekasser og plantehaver. Heidi: Ja, det kunne der godt være hele året. Jeg vil også gerne have bilerne mere ud af byen, mere med gågader. Og mere liv på Østervold – bare noget hvor man kan komme og hænge ud lidt, for eksempel streetcafé, telt, marked eller lignende. Simon: Ellers er vi meget tilfredse med det, Randers gør. Heidi: Ja, vi vil gerne have mere af det, de gør, for eksempel markeder og legepladser. Jeg elsker vores by – der er kommet rigtig meget til Randers de seneste år, bare fortsæt.
Jette Bødker, Randers: Jeg kunne godt tænke mig, at vi fik et byråd, der var bedre til at arbejde sammen og brugte deres energi til at gøre noget godt for Randers. Jeg tænkte også lige på, at det er synd med de tomme butikker – men jeg har ikke rigtig nogen løsning på det. Ellers er jeg rigtig glad for at bo i Randers. Byen har en god størrelse med masser af fritids- og kulturelle tilbud.
Bodil Petersen, Stevnstrup: Så skulle der være en højere normering i alle børnehaver, så børnene kunne blive trøstet, når de falder og slår sig. Der mangler nogle flere voksne, så børnene kan få trøst, støtte og guidning. Og der skulle være mindre inklusion i skolerne, så børn med behov kunne komme på specialskole. Så vil der være mere ro for de andre børn, og det vil være godt for børnene selv, der kan komme ud af et miljø, som de ikke trives i. Inklusion er godt – for dem, der kan inkluderes.
Liane Kristensen, Randers: Så ville jeg give ressourcer til psykiatrien. Der mangler gratis tilbud til folk over 25 år – til behandling og bekæmpelse af ensomhed. Der mangler noget, der tager vare på os, der ikke har det så godt. Med mindre man har masser af penge og selv kan betale, er der ikke rigtig noget hjælp at få.