Natten til fredag fandt en politipatrulje flere hundrede kilo fyrværkeri​, som formodes stjålet, i en varebil nær Paderup.

Betjentene fik lidt over midnat øje på varebilen i rundkørslen ved Ringvej Syd og Merkurvej i Munkdrup syd for Randers, og de besluttede sig for at lave en rutinekontrol. De fik hurtigt dirigeret bilen ind til siden og fik kontakt med føreren, der oplyste sit navn og cpr-nummer og fortalte, at han havde glemt sit kørekort og ikke havde andet id på sig.

Betjentene besluttede at tage et kig bag i bilen, og det viste sig, at varerummet var delvist fyldt af kasser med fyrværkeri. Kasserne havde alle fået revet mærkaterne af, så man ikke kunne se, hvor det kom fra.

Da føreren af bilen ikke ville fortælle, hvor han havde købt fyrværkeriet henne, fik betjentene mistanke til, at det var stjålet, og han blev derfor anholdt og sigtet for tyveri fra et ukendt sted.

På grund af de store mængder fyrværkeri, der udgjorde omkring 300 kilo NEM (netto eksplosiv mængde), blev ammunitionsrydningstjenesten tilkaldt for at fjerne det hele på sikker vis.

Efter politiet spurgte yderligere ind til mandens identitet, erkendte han, at han havde udgivet sig for at være en anden. Han opgav nu sit rigtige navn, og det viste sig, at han var en 41-årig mand fra Viborg, der i øvrigt er frakendt kørekortet. Han blev derfor også sigtet for at have opgivet falsk navn og for kørsel i frakendelsestiden.

Derudover bliver han formentligt sigtet for at have transporteret en større mængde fyrværkeri, der ikke var til eget brug.

Østjyllands Politi efterforsker nu sagen nærmere og forsøger at finde frem til, hvor fyrværkeriet stammer fra.