Ib Christensen var kendt som den dansker, der vidste mest om EU. Det tidligere folketingsmedlem og medlem af Europa-Parlamentet for Retsforbundet er død, 92 år gammel.

Ib Christensen sov stille ind 3. januar, siddende på sin stol i stuen i fødebyen Randers.

Ib Christensen blev født i 1930 i Vorup. Han var student fra Randers Statsskole i 1948. Uddannet som psykotekniker ved Psykoteknisk Institut i Randers. Han gik ind i politik i 1954.

Gennem en lang politisk karriere, der toppede i 1970’erne og midten af 1980’erne, var Ib Christensen bl.a. medlem af Folketinget for Retsforbundet i to omgange og parlamentariker for først Retsforbundet, senere Folkebevægelsen mod EU. Som medlem af Folketinget blev han blandt andet formand for Retsforbundets folketingsgruppe i periode 1973-75, og politisk ordfører fra 1977.

Fakta i orden

I 1958 blev han gift med Inger, og sammen fik de tre døtre. Han blev både far, svigerfar, morfar og oldefar. En af døtrene omkom i 1999 ved en trafikulykke, mens hustruen gik bort i 2012.

Han har bestridt en lang række politiske hverv, både som landsformand for Retsforbundet og tidligere som medstifter af Europæisk Ungdom i Århus 1957.

Gennem alle årerne har han været en ivrig og anerkendt debattør med fakta i orden.

»Ib Christensen er nok den person i hele Europa, som ved mest om EF/EU,« har Erhard Jacobsen (Centrum-Demokraterne) sagt flere gange.

Bisættelsen finder sted torsdag 12. januar kl. 11.30 fra Nordre Kapel i Randers. Alle er velkommen.

kijo