En 64-årig kvinde fra Randers ringede fredag morgen til politiet og fortalte, at hun var blevet narret til at overføre flere hundrede tusinde kroner til en person, der udgav sig for at være fra Rigspolitiet. 

Ifølge kvinden havde personen, der udgav sig for at være betjent, sagt, at hendes konti var i risiko for at blive misbrugt, og at hun derfor skulle skynde sig at få sine penge i sikkerhed. 

På den måde blev kvinden lokket til at føre et større beløb fra sin bankkonto over på en anden konto. 

Østjyllands Politi efterforsker nu sagen nærmere. 

Der har været en del lignende sager, hvor særligt ældre mennesker bliver svindlet for større pengebeløb. Derfor har politiet lavet tre gode råd, som de opfordrer til, at man deler med sine ældre familiemedlemmer.   

  1. Udlever aldrig personfølsomme oplysninger over telefonen. Hverken banken, politiet eller andre myndigheder vil nogensinde ringe og bede dig om at overføre penge eller opgive koder, kontooplysninger, NemID eller lignende. 
  2. Læg røret på, hvis du bliver du ringet op og bedt om at overføre penge eller opgive dine koder. 
  3. Søg eventuelt selv myndighedens eller bankens nummer frem og ring til dem og spørg