En 26-årig mand er fredag ved Retten i Randers blevet dømt for at have dræbt 40-årig Frank Dan Nørgaard Jørgensen på en adresse i Nimtofte på Djursland i juli sidste år.

Retten i Randers har fredag eftermiddag idømt en 26-årig mand 12 års fængsel for et drab begået i juli sidste år. Han blev derudover dømt for forsøg på manddrab, for usømmelig omgang med lig og for tyveri og brandstiftelse i forbindelse med drabet.

I retten tilstod den 26-årige, at han sammen med flere andre personer havde været med til at planlægge og udføre drabet, og at de i forening havde dræbt 40-årige Frank Dan Nørgaard Jørgensen, der var bosat i Randers, ved kvælning og slag med jernrør.

»Det er en særdeles voldsom og meget omfattende sag med mange sigtede. Det er naturligvis et kæmpe fremskridt, at en af de sigtede nu har lagt kortene på bordet og erkendt sin rolle i drabet,« siger specialanklager Jesper Rubow fra anklagemyndigheden ved Østjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Hurtig mistanke om forbrydelse

Frank Dan Nørgaard Jørgensen forsvandt 14. juli sidste år, og politiet fik hurtigt mistanke til, at der kunne være sket en forbrydelse. Den mistanke blev bestyrket, da hans bil blev fundet udbrændt ved Vivild 18. juli.

Samme dag blev fire personer, heriblandt den 26-årige, anholdt, sigtet for drab og varetægtsfængslet i sagen. 

Et par dage senere blev liget af Frank Dan Nørgaard Jørgensen fundet i et skovstykke ved Gassum nord for Randers, hvor det var pakket ind i plastik. Der blev efterfølgende foretaget yderligere anholdelser, så i alt syv personer har været sigtet for forskellige roller i drabet. 

Også dømt for forsøg på drab

Den 26-årige blev ud over manddrab også dømt for forsøg på manddrab, da han erkendte, at han sammen med de andre personer havde forsøgt at dræbe Frank Dan Nørgaard Jørgensen dagen inden drabet, men det var mislykkedes.

Den 26-årige erkendte også, at han havde været med til at skaffe liget af vejen, og at han havde brændt den dræbtes bil af.

»Det er min klare opfattelse, at forklaringen i dag også vil få betydning for flere af de andre sigtede i sagen, da den dømte har forklaret, at drabet er sket sammen med dem og efter aftale med dem,«  siger specialanklager Jesper Rubow.

Ud over dommen til den 26-årige er der faldet yderligere én dom i sagen.

Det skete, da en 37-årig mand i slutningen af sidste år blev dømt for at have hjulpet med at skaffe liget og bilen af vejen mod betaling.

Der sidder fortsat fire personer varetægtsfængslet i sagen, og den dømte 26-årige skal fortsat være varetægtsfængslet efter dommen. Han modtog dommen og skal desuden betale erstatninger til den drabtes efterladte.