En 16-årig dreng er blevet varetægtsfængslet i fire uger.

JEPPE RAFN, LOKALAVISEN FAVRSKOV

En 16-årig dreng er i et lukket grundlovsforhør ved Retten i Randers blevet varetægtsfængslet fire uger.

Han er sigtet for at have overfaldet en 14-årig dreng.

Det oplyser Østjyllands Politi i sin døgnrapport.

Ifølge sigtelsen blev den 14-årige dreng sparket og slået gentagne gange på kroppen af den to år ældre dreng, der samtidig filmede overfaldet. Offeret blev blandt andet slået og sparket, mens han lå på jorden, oplyser Østjyllands Politis pressemedarbejder Jakob Christiansen.

Tvunget i knæ

Udover sigtelsen for vold er den 16-årige også sigtet for ulovlig tvang ved under trusler om vold at tvinge den 14-årige dreng til at sætte sig ned på knæ. Det oplyser Østjyllands Politis anklager, Mads Fransen.

Den 16-årige dreng er tidligere dømt for vold og blev varetægtsfængslet på grund af gentagelsesrisiko og påvirkningsrisko, oplyser anklageren.

Gentagelsesrisiko handler om risikoen for, at den sigtede begår lignende kriminalitet, hvis han er på fri fod. Påvirkningsrisiko handler om en vurdering af risikoen for, at den sigtede kan tage kontakt til forurettede eller eventuelle vidner i sagen.

Østjyllands Politi oplyser, at man i forbindelse med efterforskningen af sagen tirsdag var en del politi til stede på en adresse nordøst for Hadsten.

Politiet opfordrer desuden kraftigt til, at man ikke deler videoen af overfaldet, der kan betegnes som ydmygelsevold. Det er strafbart at dele videoen, og man bør slette den, hvis man kommer i besiddelse af den.

Grundlovsforhøret foregik for lukkede døre, og det er derfor begrænset, hvad politi og anklager kan og må udtale sig om sagen. Politiet ønsker blandt andet ikke at udtale sig, om der var andre personer til stede ved overfaldet.