Han mente ikke selv, at overfaldet havde været så voldsomt, som det var beskrevet, men han modtog dommen.

En 35-årig mand er idømt halvandet års fængsel for grov vold mod sin kæreste, som han begik, mens han afsonede en anden dom og var iført fodlænke. Det fremgår af en pressemeddelelse fra Østjyllands Politi.

Overfaldet fandt sted 13. oktober sidste år om aftenen i parrets lejlighed i Randers C, og det var så voldsomt, at det blev kategoriseret som vold af særlig brutal eller farlig karakter – også kendt som grov vold.

Den 35-årige tog blandt andet kvælertag på sin 25-årige kæreste, så hun kortvarigt besvimede, han slog og sparkede hende flere gange i ansigtet og på kroppen og kastede hende ind i et skab.

Nogle beboere i området hørte larm fra lejligheden, og de tilkaldte politiet. Da patruljen kom frem, fandt de den 25-årige kvinde på gaden. Hun havde flere skader på krop og ansigt, så hun blev kørt til behandling på hospitalet. Den 35-årige blev anholdt i lejligheden, og dagen efter blev han varetægtsfængslet.

Tidligere dømt for vold

For nylig blev manden så ved Retten i Randers idømt halvandet års fængsel for overfaldet.

»Det var særligt skærpende, at den 35-årig havde flere tidligere straffe for vold, og at han begik ny kriminalitet, mens han havde fodlænke på. Det kunne ikke bevises, at kvinden havde været i livsfare, men det var et voldsomt og farligt overfald, og det havde selvfølgelig betydning for straffen,« siger specialanklager Jakob Beyer i pressemeddelelsen.

Ud over grov vold blev den 35-årige også dømt for besiddelse af dopingpræparater med henblik på salg, da politiet fandt adskillige ulovlige dopingmidler i lejligheden.

Den 35-årige erkendte dele af tiltalen, men han mente ikke, at overfaldet havde været så voldsomt, som beskrevet i anklageskriftet. Han modtog dog dommen og valgte ikke at anke.