På kun to uger nåede Randers FC’s TikTok-profil op på 1.000 følgere takket være to serviceøkonom-studerende fra Erhvervsakademi Dania.

Randers FC vil gerne fange de unge. Og hvordan gør man så det? Det gør man da på TikTok.

Superligaklubben har lige nu to praktikanter fra Erhvervsakademi Dania i Paderup – Line Larsen og Nicolaj Engholm – der som en del af deres serviceøkonom-studie i tre måneder er en del af klubbens kommunikations- og marketingafdeling. Det fremgår af en pressemeddelelse.

»Vi har brug for flere unge på stadion, og de bruger TikTok. Samtidig er platformen rigtig stor i fodboldverdenen, og vi kan se, at mange unge synes, indholdet er spændende« siger 22-årige Line Larsen fra Randers i pressemeddelelsen.

Hun er af og til selv med i videoerne, hvor hun fortæller om, hvordan det er at være praktikant i klubben.

Klubberne giver røg

Praktikanternes første mål var at nå 1.000 følgere på TikTok. Det skete allerede efter to uger, så nu går de efter minimum 3.000 visninger på hver video.

Det lykkes ganske godt med videoer, hvor de blandt andet præsenterer nye spillere og laver interview med ti hurtige spørgsmål til spillerne. Men især en venskabelige fejde, kaldet beef, med Hobro IK tager kegler.

»Vi gør lidt grin med hinanden for sjov og giver hinanden noget røg. Det genererer en del visninger, når vi griller hinanden. Så vi har en lille strategi om at drille de andre klubber, når kampene begynder igen, og vi vinder over dem,« siger Nicolaj Engholm Andersen, der også er 22 år.

Han drømmer om en dag at stå i spidsen for den kommercielle del i en sportsklub, men vejen dertil er lang.

»Sportsklub-stillingerne vokser ikke på træerne, så det betyder utrolig meget at få den her mulighed. Jeg ser praktikken som en vej ind i branchen,« fortæller han.

Generelt oplever begge praktikanter, at der er stor tiltro til dem og deres projekter, hvilket betyder rigtig meget.

»Jargonen er meget løs. Vi driller hinanden, hygger os og får gjort det, vi skal. Det er et helt andet arbejdsmiljø, end jeg er vant til fra mit sabbatår på en fabrik. Vi får lov til selv at tage ansvar og passe vores ting, og vi hygger os, mens vi gør det,« siger Nicolaj Engholm Andersen, mens Line Larsen nikker.

ceb