Festugens program på Amfiscenen byder foruden de to herrer blandt meget andet på Zar Paulo, Hugorm, Blæst, sommeropera og danseteater.

Randers Festuge 2024 finder sted 9.-17. august.

Her er hele byen vært for en fest, der bliver skabt i fællesskab og for hinanden. Det bliver ni dage med omkring 500 forskellige arrangementer med blandt andet musik, kunst, fællesskab og bevægelse.

Blandt koncertnavnene er Poul Krebs og Michael Falch, hvis akustiske duo-koncert på Værket 12. april hurtigt blev udsolgt.

»Derfor er det en ekstra stor fornøjelse, at Værket kan præsentere Krebs & Falch til Randers Festuge. De to herrer tager fuldt band med, så det kan ikke blive andet end en folkefest,« fortæller festugechef Mette Bertelsen i en pressemeddelelse.

Koncerten, som kræver billet, finder sted 10. august.

Groovy sange og musikalske knytnæveslag

Dagen før bliver festugen skudt i gang med et brag af en dobbeltkoncert, der også kræver billet.

Festugens program på Amfiscenen begynder med, at Hugorm uddeler musikalske knytnæveslag. Simon Kvamm og kompagni har blandt andet en lang række nye numre med. Ellers bliver der helt sikkert genhør med numre som ’Pottemanden’, ’Træmand’ og ’Himmeljuice’.

Inden da har Blæst fortryllet samtlige fødder og kroppe, for festugegæsterne kan umuligt stå stille til deres groovy og delikate popsange.

‘Klap for fædrelandet’

Årets store gratis koncert på Amfiscenen 15. august er med Zar Paulo, der har modtaget Gaffaprisen 2024 i kategorien Årets pop-udgivelse.

Deres satiriske og dystre hverdagsfortællinger krydret med musikalsk inspiration fra både punk, akustisk folk og indie-rock går kort sagt rent ind. Singlen fra januar 2022 ’Klap For Fædrelandet’ blev derfor også hurtigt en såkaldt landeplage på de danske radiostationer. Senere samme år blev det også en uofficiel fansang blandt tilskuerne til de danske fodbold- og håndboldlandshold.

I 2023 udgav de deres prisbelønnede debutalbum ’Elendig Software’, og den efterfølgende turné i efteråret bød på udsolgte spillesteder og ekstrakoncerter rundt om i landet.

Anmelderne fra de store danske dagblade og musikmagasiner som Jyllands-Posten og Soundvenue har givet bandet fem ud af seks stjerner. Zar Paulo er desuden blevet kåret som Årets Nye Danske Livenavn ved Danish Music Awards 2023.

Opera, swing, musicals og sjov for hele familien

På Amfiscenen bliver der også gratis søndagssjov for hele familien, når Hr. Skæg tager sit nyeste show med til Sparekassen Kronjyllands Store Familieshow. Det bliver dermed til et gensyn, da den populære figur også gæstede festugen i 2022.

Tirsdag 13. august gæster det prisbelønnede Uppercut Danseteater Amfiscenen med forestillingen Benched, og 16. august tager Randers Kammerorkester tenor Christian Damsgaard og baryton Teit Kanstrup fra Aarhus Sommeropera med på scenen. Sammen med dirigent David Riddell vil de opføre både musicalhits og de bedste arier fra operaens verden.

Sidst men ikke mindst indtager det swingende Randers Big Band også Amfiscenen. I år er Andrea Lykke Oehlenschlæger, som mange kender fra den danske version af den anmelderroste ’The Bodygard – The Muscial’, gæstesolist.

Årets festugeprogram bliver løbende offentliggjort på www.randersfestuge.dk.

Billetsalg til koncerter med entré foregår på Værkets hjemmeside.

gs