47 gårde åbner gårdspladsen for danskerne og stalddøren for køerne, når der er Økodag 16. april.

Alle økologiske køer skal på græs i sommerhalvåret, og det fejres på Økodag søndag 16. april, når 47 gårde åbner gårdspladsen for danskerne og stalddøren for køerne.

Det er 19. gang, Økologisk Landsforening sender dyrene på græs til Økodag.

»Det gør vi for at fejre dyrevelfærden og for at gøre opmærksom på, at køer skal på græs i stedet for at stå i stalden hele året,« fortæller foreningen i en pressemeddelelse.

I Randers Kommune er der kun en enkelt gård der inviterer indenfor. Det er Krogsagergård ved Hørning sydøst for Assentoft. Men du kan for eksempel også tage turen til Karensminde nær Pindstrup, Østermarksgården lige syd for Hadsund eller Nygaard vest for Hobro.

God dyrevelfærd

»Det er et fast holdepunkt for os økologer, at køer skal på græs i sommerhalvåret. På Økodag får hele Danmark at se, hvordan køerne nyder at komme ud på græsset. Det er et tilløbsstykke. Derudover håber vi, at økokøernes glæde kan inspirere vores ikke-økologiske kolleger til også at lukke deres køer ud af stalden. Det er bare god dyrevelfærd. Og så har det en masse afledte effekter på biodiversiteten, naturen og drikkevandet. Vi glæder os til Økodag,« siger Louise Køster, der er forperson hos Økologisk Landsforening.

De 47 Økodagsgårde er fordelt ud over hele landet, og der er udbudt samlet godt 150.000 billetter til Økodag. Det er de enkelte gårde selv, der vurderer, hvor mange gæster de har plads til, og hvor mange billetter de dermed vil udbyde.

Sidste år var første år med billetbooking, og der blev billetterne til nogle gårde hurtigt ”udsolgt”.

Igen i år er det gratis at deltage i Økodag.