Lige her på billedet kommer centrum i den kommende Flodby. Bolværket er navnet.

KIAN JOHANSEN

Kig godt på dronefotoet her. Om får år kan du ikke genkende krydset ved Havnegade igen.

Før påske ændrede ’Mokajen’, eller Randers Streetfood, navn til ’Bolværket’ og introducerede et helt andet koncept end streetfood. Og om et par år står der en helt nyt bygning opført på Bolværksområdet. Det skal hedde – ja – ’Bolværket’.

Her skal der skabes et ”fællesskabshus” som en ny forenings- og klubbase med aktiviteter for dig og mig og alle aldersgrupper der kan dyrke alt fra idræt, musik og teater, dans og bevægelse, kort- og brætspil, natur og vandaktiviteter, historiske og kulturelle interesser, kunsthåndværk, modelbygning og håndarbejde.

Et originalt navn

Bolværket er også navnet på en restaurant, der ligger i kulturhavnen Gilleleje. Her er konceptet også at biblioteket og andre faciliteter ligger i samme kulturhus. Så helt originale med navnet og konceptet er vi ikke i Randers.

Navnet Bolværket har fået sjove kommentarer med fra personer på Facebook Randers. Tilføj selv et ekstra ’le’ efter ’Bol’ og gæt, hvad de grinte af.

Bolværksgrunden

  • Flod-byrummet skal strække sig mellem Havnegade, havnebassinet, Randers Bro og ’Bolværket’ (Tidligere Randers Streetfood-bygningen).
  • Havnekontoret rives ned. I stedet bliver der midt i området opført en bygning kaldet Bolværket, der får en forventet størrelse på omkring 7.700 etagemeter. Der etableres også et grønt område, kaldet Flodlejet.
  • Randers Kommune og Realdania bidrager med 35 mio. kr. hver. Dertil kommer etableringen af Bolværket, som arealudviklingsselskabet Flodbyen I/S / AP Ejendomme står for.