Foreningslivet og skolerne får nu mere kapacitet til undervisning og træning i det våde element.

Efter et års renovering er svømmehallen på Tirsdalens Skole igen åben. Det skriver Randers Kommune i en pressemeddelelse.

»Det er rigtig dejligt, at vores foreninger og skoler igen kan benytte hallen. Stor respekt til alle brugerne, der i et år har måtte finde alternative løsninger. Vi ved godt, at det har været en træls periode. Med åbningen af svømmehallen på Tirsdalen kan presset på kapaciteten lette, og det bliver forhåbentligt igen lettere at finde træningstider,« siger kultur- og fritidschef Claus Engstrup.

I 2022 lukkede svømmehallen på Tirsdalens Skole, fordi klinkerne i bassinet var gået løse og skulle skiftes. Samtidig viste det sig, at anlægget, der behandler vandets renhed og temperatur skulle udskiftes. Det betød et større renoveringsarbejde.

Nu er arbejdet færdigt, og brugerne kan vende tilbage til svømmehallen.

Glæde blandt brugerne

Åbningen vækker blandt andet glæde hos Randers Sportsdykkerklub, hvor træningen på Tirsdalen nu bliver genoptaget.

Klubbens formand, Thomas Mortensen, oplyser, at det i nedlukningsperioden ikke har været muligt at træne med dykkerflakser, da det kræver, at faciliteterne er til det.

»Vi har kunnet svømmetræne i andre haller, men først nu kan vi igen træne med dykkerflakser i en indendørs hal,« siger Thoms Mortensen.

Også hos Swim Team Neptun er der glæde over muligheden for at vende tilbage til Tirsdalen. Det betyder nemlig, at klubben igen kan tilbyde svømning i den sydlige del af byen.

»Vi har haft en udfordring med at få vores medlemmer flyttet over til alternative haltider andre steder i byen. Det er ikke alle, der har kunnet få det til at passe ind, at de skulle til svømning i en anden bydel. Derfor er det også en glæde, at vi nu kan vende tilbage,« siger klubbens formand, Kim Hornbæk.

En svømmehal mere ramt af lukning

Siden juli 2019 har Nørrevangsskolens svømmehal været lukket på grund af store skader i bygningens tagkonstruktion, der udgør en sikkerhedsmæssig risiko. Sektionsleder i Randers Kommunes bygningsadministration, Inge Saugbjerg, oplyser, at der på baggrund af en bevilling fra Randers Byråd er sat gang i en proces, som ender med nye ydervægge og helt nyt tag.

Derfor skal en ekstern ingeniør vurdere, hvordan konstruktion skal laves. Randers Kommune har denne ingeniør-opgave i udbud. Selve byggeopgaven forventes at komme i udbud til sommer. Herefter vil byggeriet gå i gang med en forventet færdiggørelse sommeren 2024.

sas