‘Danmarks Socialliberale Parti – Frie Demokrater’ er navnet på det nye parti, som den tidligere radikale politiker fra Randers vil bygge op.

Erik Humblebug har meldt sig ud af Det Radikale Venstre og har stiftet partiet ’Danmarks Socialliberale Parti – Frie Demokrater’, der med partistifterens egne ord er et nyt klassisk socialliberalt parti i Danmark. Partiet er blevet anmeldt til Social- og Indenrigsministeriet til opstilling til næste folketingsvalg.

Ifølge Erik Humblebug viste Folketingsvalget 2. november 2022 et behov for en fornyelse i dansk politik. Den succes, som Moderaterne og Danmarksdemokraterne fik, viser, at mange danskere har mistet tilliden til de gamle, etablerede partier, konstaterer han.

At det er Lars Løkke Rasmussen og Inger Støjberg, der står i spidsen for de nye partier, stiller dog ifølge Erik Humblebug spørgsmålstegn ved, hvor stor fornyelsen reelt er.

Under opbygning

»De seneste vælgervandringer viser jo ikke, at der er stor tillid til fornyelsen i den brede del af befolkningen. Derfor er der brug for et nyt brud med den traditionelle måde at føre politik på. Der er brug for en fornyelse, der kommer udefra,« fortæller han i en pressemeddelelse.

»Der er brug for et nyt parti, der arbejder ud fra en bestemt ideologi. Hvordan skaber vi et bedre samfund ud fra en filosofi omkring, hvordan samfundet skal indrettes? Derfor er der brug for en fornyelse, der bygger på en klassisk, socialliberal forståelse af, hvordan vi indretter vores samfund,« udtaler han og fortsætter:

»Den socialliberale tanke ligger godt til, hvordan danskerne tænker. Vi elsker vores frihed, samtidigt med at vi gerne vi hjælpe dem, der har brug for det. Og det er det, som den socialliberale tanke går ud på. Derfor vil vi et samfund, hvor det skal være let at drive virksomhed. Og vi vil et samfund, hvor vi tager os af de svage i samfundet.«

Danmarks Socialliberale Parti – Frie Demokrater er under opbygning. Og i den kommende tid kan danskerne følge med via hjemmesiden https://www.humblebug.dk.