Sofie Daugaard fra Romalt tager til Harboøre i Vestjylland, sammen med blandt andet Anne Linnet og Medina.

Af Kim Skovrup Andersen, Din Avis Aarhus

Optagelserne til den kommende sæson af ’Toppen af poppen’ er netop begyndt i Harboøre, hvor syv musikere tjekker ind på det lille spillested 18B.Her skal de tilbringe den næste uge i musikkens tegn, når de på skift skal høre deres egne sange i en andens fortolkning.

Det lokale islæt i denne omgang hedder Sofie Daugaard, der kommer fra Romalt.

Under kunstnernavnet Dopha deltager hun i programmet sammen med Anne Linnet, Medina, Mekdes, Peter Sommer, samt brødrene fra Jonah Blacksmith Thomas og Peter Alstrup.

Det skriver TV 2 i en pressemeddelelse.

Anne Linnet medvirkede første gang i ’Toppen af poppen’ tilbage i 2011, hvor TV 2 sendte anden sæson af det populære underholdningsprogram, mens Medina var med i både sæson ni og den særlige jubilæumssæson fra 2020.

»Kernen er naturligvis stadig artister, som fortolker hinandens sange, men selve produktionsformen bliver anderledes. Helt teknisk bliver der mere reportage. Vi optager på et rigtigt spillested, i omgivelser som musikerne normalt arbejder i. Vores intention er at gå tættere på og vise mere af vores medvirkendes arbejde med musikken,« siger Dorte Borregaard.

Dopha
Dopha er Sofie Daugaards kunstner- og kaldenavn. Det har hun heddet, siden hun var ganske lille.
Hun skrev og indsang sine sange på et karaokeanlæg, hun havde plaget sine forældre for at få, da hun var otte år.
Hun begyndte som 10-årig at gå til klassisk klaver og hadede at spille efter noder. Hun ville hellere komponere selv. Siden har hun dog været glad for den kedelige klaver-undervisning og det kendskab til noder, hun nu har.

13. sæson

Der er indholdsmæssige ændringer i den 13. sæson.

»I takt med at tv-forbruget har forandret sig, udbuddet er blevet større, og brugerne flytter sig fra flow-tv til streaming, har også store formater som ’Toppen af poppen’ brug for at forny sig for at forblive relevante,« siger Dorte Borregaard og uddyber:

»I jubilæumssæsonen havde vi succes med at sammensætte musikere, der tidligere har været med, i nye konstellationer. Nu går vi skridtet videre og blander nye artister med andre, som tidligere har været med. Det er en interessant tilgang, som de også har haft succes med i Sverige. Vi er meget spændte på, hvad den nye konstellation af musikere betyder for dynamikken og ikke mindst de færdige programmer.«

Den 13. sæson af ’Toppen af poppen’ vises først i starten af 2024, hvilket også er et led i nytænkningen af formatet.

»Ligesom vi ryster posen på indholdet, vil vi også spille vores kort bedst muligt i forhold til sendetidspunktet og give et format som ’Toppen af poppen’ de bedste vilkår. Derfor flytter vi den kommende sæson ind i de mørke måneder, hvor vi tænker, at danskerne kan trænge til både fordybelse og sommerstemning, som er noget af det, ’Toppen af poppen’ kan levere,« siger Dorte Borregaard.