26-årig kvinde har fået 15 måneders fængsel for at have sat ild til et hus på Glarbjergvej i Randers.

Selvom en 26-årig kvinde nægter sig skyldig i at stå bag en ildspåsættelse af et hus på Glarbjergvej 3. oktober 2023, så blev hun alligevel idømt 15 måneders fængsel, da hun kom for Retten i Randers fredag.

Ildspåsættelsen betød at det nedbrændte hus er erklæret totalskadet og havde skader for flere millioner kroner, skriver Østjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Den 26-årige kvinde har siddet varetægtsfængslet siden sin anholdelse kort efter at ildspåsættelsen.

Ved politiets ankomst til stedet 3. oktober midt om natten var huset overtændt med synlige flammer op gennem tagkonstruktionen, mens brandvæsenet var gået i gang med slukningen af ilden.

Ejeren af stedet blev kontaktet over telefon og kunne fortælle, at ingen personer var hjemme på gerningstidspunktet. Kort tid efter anmeldelsestidspunktet blev den 26-årige kvinde truffet i nærheden af gerningsstedet, og da hun ikke kunne redegøre for sin færden og udviste mistænkelig adfærd, blev hun anholdt og sigtet i sagen.

”Jeg er ganske tilfreds med, at retten – ligesom anklagemyndigheden – vurderede sagens beviser sådan, at det var tiltalte, der havde sat ild til huset,” siger specialanklager ved anklagemyndigheden hos Østjyllands Politi Jesper Rubow.

”Sagens beviser var blandt andet, at der blev konstateret benzin på den 26-årige kvindes bukser og sko, da hun blev anholdt tæt på det brændende hus, og at hun – ifølge vidner – forud for branden havde sagt, at hun ville brænde huset ned, da det tilhørte hendes ekskæreste,” udtaler specialanklager Jesper Rubow.

Ved Retten i Randers besluttede dommeren, at den 26-årige kvinde skulle forblive varetægtsfængslet efter dommen, hvilket ikke blev kæret til landsretten.

Hun blev frifundet for forsøg på at skabe overhængende fare for personer i huset.