Rigeligt med frisk vand og en plads i skyggen er det allervigtigste, men der er også andre ting, man skal være opmærksom på.

Stik imod de fleste af os danskere er der mange hunde, der ikke er så glad for sommerens høje temperaturer, og som har brug for vores hjælp til at klare varmen.

Det oplyser Agria Dyreforsikring i en pressemeddelelse.

De skriver, at du som hundeejer skal være opmærksom på følgende:

I bilen

Hunde bør generelt ikke opholde sig i bilen, når det er varmt, og selv på en køretur kan det blive varmt for hunden. Sørg for, at der er vand til hunden inde i bilen, og at den kan få luft.

Især i ældre biler kan det knibe gevaldigt med den friske luft bag i bilen. Vær opmærksom på, hvis hunden sidder i direkte sol bag i bilen, hvor den hurtigt kan få det meget varmt under køreturen.

Hold også flere pauser end normalt på lange ture, så hunden kan få lidt afveksling fra opholdet i den lumre bil. Tilbyd den friskt, koldt vand ved hvert stop.

Hunde sveder ekstra meget i varmen. Foto: Agria Dyreforsikring.

Er hunden i bur, så sørg for, at jeres oppakning ikke er hobet op rundt om buret, så der ingen luftcirkulation er.

»Selvom stort set alle medier gentager advarslen hvert år, er det tilsyneladende ikke nok. Vi hører hvert eneste år om tilfælde, hvor bekymrede borgere må tilkalde politiet til hunde, der er efterladt alene i en varm bil. Temperaturen i bilen kan lynhurtigt nå op på 50 grader, og det dør man af, hvis man er en hund,« siger Lotte Evers, hundeekspert hos Agria.

Efterlad derfor aldrig hunden i bilen, heller ikke selv om du kun skal være væk i fem minutter.

De fem minutter kan blive til en halv time, før man ved af det, og solen flytter sig som bekendt. Er du kortvarigt nødsaget til at holde med hund i bilen i skyggen et sted, bør du altid lægge en seddel i forruden med dit mobilnummer og tidspunkt for, hvornår du er gået.

Husk, at selvom du sætter alle vinduer på klem, er der ofte ikke nok luftcirkulation til at afkøle hunden.

Vand, vand, vand

Stil flere vandskåle frem der, hvor hunden opholder sig, og sørg for at skifte vandet ofte. Er der en have, så stil også en skål derud på et sted, der altid er i skygge.

Er hunden glad for vand, så skyl den ned med haveslangen, eller lad den dyppe poterne i en lille balje med vand.

Vil den gerne ud at svømme, skal du være opmærksom på, at det langt fra er alle steder, det er tilladt at have hund med på stranden. Og sørg altid for at få den tørret grundigt, særligt bagpartiet, så den ikke får watertail.

Skygge

Vær opmærksom på, at der altid er et skyggefuldt sted til hunden, hvor end I opholder jer. Jo dybere skygge, jo bedre, og er der lidt vind, er det endnu bedre.

Har I en altan, vil hunden nok synes godt om at opholde sig derude i de skyggefulde timer. Særligt hunde med tyk pels eller generelle problemer med vejrtrækningen lider i varmen.

Gamle hunde skal man også tage ekstra hånd om. Og bemærk, at hunde med tynd pels risikerer solskoldning lige som os mennesker. Solcreme til hunde uden parfume kan bruges, hvis hunden ikke kan holdes ude af solen.

Gåturen

Tag de længste gåture morgen og aften, når temperaturen er behersket, så turen(e) midt på dagen begrænses mest muligt. Undgå den brandvarme asfalt, der kan skade hundens poter.

Hvis det er muligt, er en tur i skov eller park det allerbedste.

Overophedning

Bliver din hund alligevel overophedet, så flyt hunden til et køligt sted, og køl den langsomt ned med 15-20 grader varmt vand.

For koldt vand gør mere skade end gavn i sådan en situation. Er den stadig dårlig, kontakt straks en dyrlæge.

jro