SAM Foreningen i Randers har fået “Sammen kan vi mere-prisen”.

Andelskassen har tildelt SAM Foreningen i Randers ”Sammen kan vi mere-prisen 2024” som anerkendelse for deres arbejde med sociale udsatte i kommunen. Det fremgår af en pressemeddelelse.

Prisen, der blev overrakt ved bankens aktionærmøde 4. marts i Tinghallen i Viborg, inkluderer 15.000 kroner.

SAM Foreningen, der arrangerer aktiviteter for at skabe sociale netværk og støtte individets udvikling, blev fremhævet for deres bidrag til at fremme sundhed, selvværd og fællesskab i Randers.

I indstillingen stod blandt andet:

»I SAM er socialt samvær gennem sjove og interessante aktiviteter i centrum. Gennem aktiviteterne skabes et frirum, hvor alle er lige. Her skabes succesoplevelser, der giver selvværd, og troen på, at man godt kan fungere i et socialt sammenspil, samt at det ikke gør noget at fejle. På den måde får brugerne mulighed for at møde nye mennesker og udvikle deres sociale netværk på tværs af institutionerne i kommunen.

På sigt er målet, at de borgere, der deltager i deres aktiviteter, oplever, at deres sundhed forbedres, og at de får lyst til og mod på at udvikle deres sociale netværk uden for foreningens rammer. Med andre ord er de med til, at deres forening er med til at skabe venskaber, udvikle det enkelte menneskes selvværd, mindske misbrug og skabe et liv fyldt med glæde og velvære på trods af diverse problematikker.«