Vejdirektoratet erkender delvist, at lyssignalet ved Fladbrovej og Viborg ikke virker efter hensigten. Men de vil ikke ændre på det, før et nyt spor er etableret på Viborgvej.

Hvis du er virkelig god til at gennemlæse akademiske svar fra styrelser og direktorater, så kan du ud fra et svar fra Vejdirektoratet på spørgsmål fra Din Avis læse, at Vejdirektoratet erkender, at lyssignalet ved Fladbrovej og Viborgvej ikke er optimalt indstillet.

Man har ikke tænkt sig at gøre noget ved det, før Vejdirektoratet i løbet af 2024 begynder at udvide Viborgvej med et ekstra spor mellem Fladbrovej og Olivarius Jürgensens Vej.

Fortæl os om dit lyskryds virker logisk og efter hensigten

Din Avis har spurgt til lyskrydset hos Vejdirektoratet, efter sagen om Søren Pedersen, der ikke mener han kørte over for rødt. Det mente dommeren og politiet efter at han tog sagen i retten.

I et email-svar til Din Avis skriver Vejdirektoratet følgende:

»I forbindelse med den kommende ombygning af krydset ved Fladbrovej og Viborgvej ved Randers har Vejdirektoratet lavet en nærmere analyse af krydsets kapacitet og trafikafvikling ud fra nye trafiktællinger fra 2023. Vejdirektoratet har på den baggrund fundet frem til, at det vil være muligt at optimere styringen af signalanlæggene i forhold til, hvordan krydset er indstillet i dag.«

Vejdirektoratet ønsker ikke at uddybe eller at svare på yderligere spørgsmål i sagen, oplyser presserådgiver Lars Dalsgaard. Han fortæller dog, at optimeringen af krydset vil »forbedre trafikafviklingen og samlet set give færre forsinkelser i krydset«.

Logiske lyskryds: Fortæl os om dit kryds

Din Avis vil gerne fortælle, hvor lyskrydsene i Randers fungerer efter hensigten – og hvor de ikke gør.

Er lyssignalerne i Randers logiske? Er det signalet eller os bilister, der ikke har set lyset?

Fortæl os om dit yndlings-lyskryds, og om du synes, det afvikler trafikken på en god måde. Send gerne video eller billeder til: redaktion.dinavis@lokalavisen.dk

Brug gerne WeTransfer.com til at overføre video.