Trods gennemgang af ekstra videomateriale mente dommeren, at Randers FCs sportsdirektør Søren Pedersen kørte over for rødt.

Det har taget Retten i Randers godt halvanden uge at gennemgå de videobeviser som sportsdirektøren for Randers FC, Søren Pedersen, havde med, da han var tiltalt for at køre for stærkt og for at køre over for rødt ved et kryds i Randers.

Videomaterialet ændrede ikke på dommerens beslutning, og Søren Pedersen står derfor til to klip i kørekortet og en samlet bøde på 6.100 kroner. De 5.600 kroner for dommen og 600 kroner til offerfonden.

Han blev målt i maj 2022 med en håndholdt laser og tiltalt for at have kørt 76 kilometer i timen på Gamle Viborgvej ved strækningen efter Elrovej ned mod Fladbrovej og for at have kørt over for rødt, da han svingede til højre fra Fladbrovej ind på Viborgvej.

Hastighedsforseelsen skete dog ikke på strækningen langs Hornbæk Skole, som Din Avis tidligere har givet indtryk af. Vi beklager misforståelsen.

LÆS: Vejdirektoratet: Vi kigger på det – engang

Fokus på krydset

Selv accepterer Søren Pedersen dommen og anerkender, at han kørte for stærkt. Men at han skulle være kørt over for det røde lys, er årsagen til, at han tog sagen i retten og ikke bare accepterede bøden og de to klip i kørekortet.

»Jeg tog sagen i retten, primært fordi jeg gerne vil gøre opmærksom på, at lyssignalet ikke virker efter hensigten. Mit håb er, at nogen tager det op,« siger han til Din Avis.

Det har Din Avis gjort. Fortæl om dit lyskryds virker efter hensigten.

Den sidste fredag i maj var han for første gang nogensinde i Retten i Randers for at afvise påstanden om, at han kørte over for rødt.

Både politiet og Søren Pedersen er enige om, at Søren Pedersen kom kørende i sin bil ad Gamle Viborgvej i Hornbæk i maj 2022. Han var på vej på arbejde, så han kørte forbi skolen, drejede til venstre ad Fladbrovej, inden han til sidst drejede til højre ad Viborgvej. Herefter satte en civil politibil sine blå blink til og standsede ham lige efter krydset.

En politimand fortalte i retten, at han og en kollega var på færdselspatrulje den dag, og med en håndholdt laser målte de farten på biler, der kørte på Gamle Viborgvej. Her blev de opmærksomme på den tidligere professionelle fodboldspillers bil.

»Vi målte ham bagfra til at køre 76 kilometer i timen, men vi trækker tre fra, så det giver 73 kilometer i timen, hvor man kun må køre 50,« forklarede politimanden under retssagen.

Rødt eller grønt?

De startede derfor politibilen og kørte efter, så de kunne udskrive en bøde. Ifølge politimanden havde de hele tiden øje på bilen, så de var ikke i tvivl, da de så den samme bil køre over for rødt i krydset Viborgvej/Fladbrovej.

»Der kørte en kassebil foran, og den grønne pil for højresvingende forsvandt, før kassebilen nåede hen til stoplinjen. Men den kørte over, og det gjorde den næste bil (med Søren Pedersen bag rettet, red.) også. Jeg sagde til min kollega, at nu skulle vi have stoppet den bil, før den forsvandt,« forklarede han i Retten i Randers.

Søren Pedersen viste flere videoer, hvor man kan se, at der – mens der stadig er grøn pil – bliver gult og grønt for dem, der holder på Fladbrovej og enten skal ligeud eller dreje til venstre (og højre). Søren Pedersen mente, at det beviste, at han ikke kunne være kørt over for rødt, da der ifølge ham stadig er grønt, når den grønne pil slukker.

Politimanden havde også taget en video af lyssignalet med i retten. På hans video slukker den grønne pil for højresvingende, mens der stadig er rødt for de andre. Herefter går der fem-seks sekunder, før der bliver gult og grønt for både ligeudkørende og svingende bilister fra Fladbrovej.

Dommeren endte med at stole mest på politiets fremstilling og idømte derfor som sagt sportsdirektøren en bøde på 6.100 kroner og to klip i kørekortet.

Logiske lyskryds: Fortæl os om dit kryds

Din Avis vil gerne fortælle, hvor lyskrydsene i Randers fungerer efter hensigten – og hvor de ikke gør.

Er lyssignalerne i Randers logiske? Er det signalet eller os bilister, der ikke har set lyset?

Fortæl os om dit yndlings-lyskryds, og om du synes, det afvikler trafikken på en god måde. Send gerne video eller billeder til: redaktion.dinavis@lokalavisen.dk

Brug gerne WeTransfer.com til at overføre video.