Ovenpå et år med støt stigende energipriser er der godt nyt til boligejerne i Randers.

Verdo tilpasser løbende varmepriserne for at sikre, at de beløb, varmeforbrugerne betaler aconto, svarer til de faktiske omkostninger, og denne gang peger pilen i den rigtige retning i Randers. Det skriver Verdo i en pressemeddelelse.

Prisen for en megawatt-time falder fra 678,63 kroner til 563,13 kroner inklusiv moms. Det betyder, at prisen for et såkaldt ’standardhus’, der er Energistyrelsens definition på et hus med et årsforbrug på 18.100 kilowatt-timer (inklusiv abonnement, bidrag og moms), falder fra 14.083 kroner til 11.993 kroner om året.

Der bliver med andre ord altså tale om en prisnedsættelse på 2.090 kroner om året.

Det er først og fremmest de faldende priser på biomasse på det globale energimarked, der nu slår igennem lokalt, forklarer Jesper Møller Larsen, der er direktør for energi og forsyning hos Verdo.

»Ovenpå et år, hvor energipriserne på det globale marked løb helt af sporet, ser vi nu et fald i priserne, og det omfatter også biomasse. Det er det prisfald, vi nu kan sende videre til boligejerne i Randers, og det vi rigtig glade for,« siger han.

Verdo er i forvejen blandt de mest konkurrencedygtige på varmeprisen i Danmark og vil med prisnedsættelsen fortsat være det. Prisnedsættelsen gælder for alle fjernvarmekunder i Randers og vil fremgå af fakturaen for tredje kvartal, der sendes ud i juli med forfaldsdato 1. august.

I dag er der omkring 37.000 fjernvarmekunder i Randers. Antallet er steget kraftigt de seneste år, og det fortsætter også i år, hvor Verdo er i gang med hjælpe boligejerne væk fra den dyre gas i Over Hornbæk, Neder Hornbæk, Stevnstrup, Romalt og snart også i Harridslev.