Det er økonomi og drømmen om at vende tilbage til faget som sygeplejerske, der får søstrene bag Fleur til at lukke en butik og beholde den anden i Randers city.

Når efteråret tager fat, så findes der kun én Fleur butik i Randers-området.

Fleur i Randers Storcenter lukker nemlig helt ned fra 30. september. Men Fleur butikken i Brødregade består.

Nu er arbejdet gået i gang med at sælge ud af varelageret begge steder, så man til september kan præsentere resten af varelageret i midtbyen.

Det er stigende omkostninger til husleje, der har fået søstrene Louise Tange Andreasen og Stine Tange Kristensen til at træffe beslutningen, fortæller de to ejere af butikkerne.

Men samtidig er det en overvejelse, der har været der i et par år.

»Jeg har i flere år tænkt på at vende tilbage til mit gamle fag. Jeg er uddannet sygeplejerske,« fortæller Stine Tange Kristensen, der i 18 år har drevet butikken i Randers City, først fra Torvegade og de seneste par år på hjørnet af Brødregade og Sankt Mortens Gade.

»Jeg skal altid have noget at gøre med mennesker og jeg kommer til at savne livet i butikken og rådgivningen af kunderne. Men jeg kommer ikke til at savne alt det administrative arbejde der følger med til at være selvstændig,« siger hun.

»Dengang var det det rigtige valg at overtage butikken i Torvegade. Men nu er mine børn ikke små længere og jeg føler, at jeg skal prøve noget andet – i et fag jeg også brænder for.«

Ny søster i midtbyen

Hendes søster Louise overtager dermed styringen af butikken i Randers og forlader den butik i Storcentret, som hun selv var med til at åbne i 1998. Her 30. juni har hun selv 25 års jubilæum i Fleur.

»Byen kan noget andet end centret. I centret er der mange oplandskunder, som jeg håber at kunne trække med til Randers midtby. Jeg håber de lærer det,« siger Louise Tange Andreasen med et smil.

Søstrene overtog i sin tid undertøjsbutikken Fleur fra deres mor, der åbnede butikken i Randers helt tilbage i 1976. Men selvom de har drevet de to butikker side om side i mange år, så har de aldrig arbejdet under samme tag.

»Min søster har i flere år talt om et skifte og nu faldt det naturligt,« siger Louise Tange Andreasen.