Aviaja Darling Bunk fra Randers har modtaget Erantis-prisen 2023, skriver Kontinensforeningen i en pressemeddelelse. Erantis-prisen er Kontinensforeningens pris, som gives til nogen, der har gjort sig fortjent til at blive belønnet for en særligt positiv indsats i forbindelse med at fjerne tabuet omkring inkontinens.

»”Vi blev imponeret”, lød det fra Kontinensforeningens bestyrelse, da de første gang læste artiklen i B.T. om Aviaja Darling Bunk fra Randers. Trods sin unge alder på kun 18 år stillede hun villigt op til et interview med B.T. om sin kroniske inkontinens og er meget aktiv på sociale medier,« skriver foreningen.

Aviaja Darling Bunk har lidt af inkontinens hele sin ungdom og gør det fortsat. Til daglig prøver hun at leve så godt, som hun kan med sin inkontinens.

»Nogle gange holder den mig fra aktiviteter som for eksempel shopping og længere ture,« siger hun.

Adspurgt om der er et budskab, som hun gerne vil have ud i forbindelse med prisen, siger hun:

»Jeg vil gerne, at folk forstår, at man ikke blive mindre værd, fordi man har inkontinens.«

Inkontinens kaldes også ’den stille folkesygdom’. Det skønnes, at op mod 500.000 danskere lider af inkontinens.

sra